10 navika kojih se trebate osloboditi – 1. dio

1) Odugovlačite

Koliko dugo nešto odugovlačite, odgađate ‘za sutra’ ili za neko buduće vrijeme, a zatim to nikada ne učinite? Trgnite se i pokušajte se boriti protiv želje za odugovlačenjem. Jedna izreka kaže da je siromaštvo kao lopov koji po noći zakuca na vrata onima koji su bili previše lijeni da bi djelovali.

2) Bojite se neuspjeha

Čekate li idealno vrijeme da biste napokon počeli pisati knjigu, pokušali pokrenuti posao na temelju ideje koju imate, pozvali van osobu koja vam se sviđa, ali vas je strah odbijanja? Duboko u sebi svi mi znamo da nikada ne postoji ‘pravo vrijeme’. Stoga bi upravo sada bilo ‘pravo vrijeme’ da se suočite sa svojim strahovima i da sami sebi zadate izazov.

3) Uvijek ste samo sljedbenik

Jednoga dana kada vas više ne bude, po čemu će vas ljudi pamtiti? Ne morate biti sljedeći Steve Jobs, ali ako uvijek slijedite nikada se nećete znati zauzeti za sebe. Uvijek ćete imati osjećaj da nešto u vašem životu nedostaje.

4) Nedostaje vam usmjerenje

Kada ne znate kamo idete, nećete znati ni prepoznati da ste negdje stigli. Dajte smisao svom životu!

5) Ne isprobavate ništa novo

Kaže se, ‘čovjek svaki dan nauči nešto novo’. Kao i mišići, mozak treba vježbu. Pokušajte si svakodnevno postavljati izazove, učinite svakoga dana nešto novo. Možete početi sa sitnicama. Nije bitno je li to promjena rute ili pokušavate naučiti pisati lijevom rukom – bitno je da je u pitanju nešto novo.

6) Shvaćate život preozbiljno

Ako shvaćate život previše ozbiljno propuštate priliku – živjeti. Oslobodite se, zabavite se i uživajte u svom životu.

7) Bojite se slijediti vlastite snove

Život u kojem nećete za ničime žaliti možete si osigurati jedino vi sami.

8) Nemate snage reći ‘ne’

Jeste li primijetili da interese drugih uvijek stavljate prije vlastitih interesa, a zatim se zbog toga ne osjećate dobro? Tada prekinite s tom praksom. Nikada nemojte raditi stvari koje zapravo ne želite raditi – odbijte ljude ljubazno, ali recite ‘ne’.

9) Uvijek ste samo sanjar

Znate da želite živjeti u nekom drugom gradu i imati kuću, ali na snovima sve i ostaje. Probudite se i učinite sve što možete kako biste ‘živjeli svoj san’.

10) Bojite se novog početka

Kažu da u moderno vrijeme život počinje u 40-im godinama. Nemojte se bojati novog početka kada dotaknete dno. Nikada nije kasno za novi početak!

Izvor: Inspiration feed 

Prijatelj vašeg uspjeha