10 navika kojih se trebate osloboditi – 3. dio

1) Štetite tijelu raznim ovisnostima

Cigarete, brza hrana, alkohol…sve to uništava vaše tijelo. Ako želite biti zdravi i vitalni cijeloga života, vaše tijelo mora biti zdravo.

2) Bojite se uspjeha

Ponekad se možete bojati i toga koliko ćete uspješni postati (neki ljudi primjerice imaju strah od promaknuća). Pitate se hoćete li se moći s time nositi. I opet vrijedi pravilo: suočite se sa svojim strahovima.

3) Pokušavate biti ‘katica za sve’

Nitko ne zna sve i ne možete biti stručnjak za sve. Odaberite područje koje vas najviše zanima i postanite stručnjak u tome.

4) Živite iznad vlastitih mogućnosti

Ako ne želite biti u vječnim dugovima, ponašajte se u skladu sa svojim financijskim mogućnostima. Nemojte ‘trošiti novac koji nemate’.

5) Previše vremena provodite na društvenim mrežama

Imate osjećaj da ćete nešto propustiti ako se danas niste ulogirali na Facebook ili Twitter? Izbalansirajte svoj virtualni i stvarni život – nedostajete svojim prijateljima.

6) Previše gledate televiziju

Ozbiljno, previše televizije pretvara vas u pravu lijenčinu.

7) Nemate vremena za sebe

Nađite vremena sami za sebe i vlastite misli, makar to bilo i pet minuta dnevno. Neka vam to postane navika.

8) Preispitujete se

Normalno je propitkivati samoga sebe – jeste li dovoljno dobri. Ipak, radije usvojite pravilo da sami sebe svakoga dana cijenite.

9) Uspoređujete se s drugima

Ako stalno živite u uvjerenju da je ‘trava zelenija u susjedovom dvorištu’, razmislite o tome da poradite na uređenju vlastitog ‘dvorišta’.

10) Krivite druge

Ponekad jednostavno morate preuzeti odgovornost za stvari koje se događaju u vašem životu. A ponekad jednostavno i nije važno tko je kriv – zasučite rukave, duboko udahnite i pokušajte ponovo. Budite uporni.

Izvor: Inspiration feed 

Prijatelj vašeg uspjeha