10 navika kojih se trebate osloboditi – 5. dio

1) Ne dijelite 

Znate li da biste drugima uvijek trebali pružiti ono što i sami želite? Ako imate mogućnost, pomažite ljudima, odvojite dio svoje plaće za nekoga tko nema.

2) Ne dajete novac u dobrotvorne svrhe 

Neovisno o tome kakva je vaša financijska situacija, uvijek postoji način da nekome pomognete. A i vi ćete se zbog toga osjećati ispunjeno i sretno!

3) Ne održavate kontakt s prijateljima 

Nađite vremena za prijatelje. Nemojte dozvoliti da se ne čujete i po nekoliko mjeseci. Ako se već i ne možete vidjeti, barem nazovite. Obradovat ćete ih.

4) Imate namrgođeno lice

Smijeh je kao glazba – svima razumljiv. Smijete li se često?

5) Često ogovarate 

Zapamtite: ako vam netko ogovara treću osobu, jednako tako nekome ogovara i vas!

6) Nemate mentora

Potražite ljude koji su dobri u onome što rade. Zamolite ih da vas usmjeravaju. Iznenadit će vas koliko su ljudi spremni pomagati drugim ljudima.

7) Ne volite sami sebe

Ponašajte se prema sebi onako kako biste željeli da se prema vama ponašaju drugi. Znači s puno ljubavi i pažnje.

8) Jako ste često u automobilu

Kad god imate priliku, hodajte. Lijepo je da vam automobil pruža luksuz i štedi vrijeme, ali ne morate baš toliko vremena u životu uštedjeti da ne biste imali vremena prošetati do trgovine i natrag.

9) ‘Plutate’ kroz život

Možda nikada nećete shvatiti smisao svog života. Ali to ne znači da biste svijetom trebali hodati kao zombi. Pronađite nešto u čemu ste jako dobri i posvetite svoj život tome. Počnite od nekud.

10) Kradete tuđe ideje 

Ponekad se čini da je već sve izmišljeno. E pa, nije. Ili se barem uvijek može poboljšati, nadograditi. Nemojte krasti tuđe ideje, pokušajte biti kreativni!

Izvor: Inspiration feed 

Prijatelj vašeg uspjeha