3 KORAKA ZA BOLJI ŽIVOT – 2.DIO

1. Ne možeš promijeniti druge…

…i s tim se moraš pomiriti. Prilično je nadmeno misliti da ti znaš što bi za drugoga bilo najbolje. Iza mnogih pokušaja da promijeniš drugoga zapravo stoji želja da ugodiš samom/samoj sebi. No dobro, to je prilično ljudski – ali nemoguće.

Zbog toga svoju energiju ne troši uzalud, nego usmjeri na sebe. Kad promijeniš sebe u udnosu s tom osobom i ona će promijeniti odnos prema tebi. Hoće li rezultat biti bolji ili gori od dosadašnjeg, ovisi samo o tebi.

2. Sve uspješne osobe čine stvari koje ne vole  činiti – bez suvišnih pitanja.

Albert E. Gray godinama je proučavao uspješne osobe nastojeći pronaći formulu za uspjeh. Što misliš, što je otkrio? Stvar nije bila u dobrom odgoju, sretnom djetinjstvu, sreći ili optimističnom karakteru, nego u disciplini!

Sve uspješne osobe (milijunaši, liječnici, pisci, političari i drugi) činile su iz navike sve one stvari koje neuspješne osobe ne vole činiti. To ne znači da su ih oni voljeli, ali stisnu zube jer znaju da će samo tako ostvariti svoje ciljeve.

3. Za godinu dana znat ćeš što je zaista važno…

Kad god te nešto užasno iživcira, umjesto da lupaš vratima i kuhaš satima iza njih, zamisli da postoji vremenski stroj i da se možeš prebaciti godinu dana unaprijed. Po svoj prilici, za godinu dana će ta razmirica biti samo jedna nevažna pojedinost iz tvog života. Ova igra neće riješiti tvoje probleme, naravno, ali može ti donijeti mir koji ima snagu donijeti i rješenja.

 

Prijatelj vašeg uspjeha