3 KORAKA ZA BOLJI ŽIVOT – 5.DIO

1. Riječ ‘pokušati’ je za gubitnike…

Što misliš kad ti prijatelj kaže: ‘Pokušat ću doći na vrijeme.’ Odmah uzimaš rezervu i računaš na kašnjenje. Ljudi od akcije se ne koriste kukavičkim riječima tipa ‘pokušat ću’. Umjesto toga, u riječnik ubaci više ‘hoću’, ‘bit ću tamo’, ‘doći ću’, ‘računajte na mene’ i slično.

2. Život se događa u valovima…

Kao što postoje zvučni valovi, moždani valovi, mikrovalovi, svjetlosni valovi i još mnogi drugi, tako se i život događa u valovima. Stvari i događaji vole putovati u hrpama. Ponekad ti se čini da se nikad nećeš maknuti s mjesta, a onda se odjednom dogodi mnogo toga što te digne (zaljubiš se, s klubom osvojiš prvenstvo, preseliš u drugi grad…). Kad imaš na pameti da život dolazi tako u zamasima, bit će ti lakše prebroditi one nesretne trenutke, znajući da je to samo jedan val koji će se ubrzo povući.

3. Nismo tu zbog kazni, već da naučimo…

Razočaranja u životu ne možeš izbjeći! Možda si baš jučer nabavio nove gume za biciklu, a onda su ti ga ukrali ili nešto slično. Kada se dogode loše stvari, imaš tri mogućnosti: kukati nad nesretnom sudbinom, mahnito tražiti krivca ili nešto naučiti i ići dalje. Ako postupiš po ovom zadnjem, svaki događaj, pa i oni glupi i ružni, imat će svoju svrhu: nešto ćeš naučiti.

Prijatelj vašeg uspjeha