3 pokazatelja da ste na krivoj stazi – 1.dio

Ako ste bili u nesretnoj situaciji da vam je neka draga osoba napustila ovaj svijet, pogotovo ako je bila mlada i otišla na tragičan način, vjerojatno ste proveli tjedne u žaljenju, reflektiranju i revaluaciji svojih prioriteta. Takve situacije imaju snažan utjecaj na naše razmišljanje o životu, naše snove i naše odnose. Odjednom shvatite kako krhost života svaki trenutak čini tako značajnim i da većina nas toliko trenutaka gubi uranjanjem u besmislene distrakcije koje kradu našu pažnju od stvari koje su od istinskog značaja.

Ako osjećate da ste na krivoj stazi u pogledu onoga što vam je važno, evo devet pokazatelja upozorenja i savjeti kako se vratiti na pravi put:

1. Sve odluke koje ste donijeli su zapravo odluke koje je za vas donio netko drugi

Postoje ljudi koji čitav svoj život žive po nekim standardnim pravilima, bez spoznaje da je sve promjenjivo i prilagodljivo. Nemojte biti jedan od njih.

Živite svoj život na svoj način. I to je to. Svatko od nas ima jedinstvenu vatru u svom srcu za nešto što nas čini živima. Vaša je dužnost da ju pronađete i držite upaljenom. Trebate prestati toliko brinuti o tome što svi ostali žele od vas i počnete živjeti za sebe.

Pronađite svoju ljubav, svoje talente, svoju strast i prigrlite ih. Nemojte se sakrivati iza odluka koje donose drugi ljudi. Ne dopustite da vam drugi govore što vi želite. Dizajnirajte i iskusite svoj vlastiti život! Život koji kreirate radeći nešto što vi želite je daleko bolji od života u kojem sjedite i razmišljate kako bi bilo lijepo tako živjeti.

2. Radite ono što radite samo zato jer je sigurno

Nikad ne dopustite da strah odlučuje o vašoj budućnosti. Igrati na sigurno je jedan od najriskantnijih poteza koje možete učiniti. Ne možete rasti ukoliko niste voljni prihvatiti promjenu i prilagodbu. Nikad se nećete poboljšati ako se čvrsto starih navika jednostavno zato jer su nam poznate i ugodne.

Prihvatite ono što jest, otpustite ono što je bilo i imajte vjere u ono što bi moglo biti. Hrabri koraci u nepoznato neće biti laki, ali je svaki korak vrijedan koračanja. Ne znate koliko ćete kilometara trebati istrčati da bi dohvatili svoj san, ali ova potjera daje smisao životu. Čak i ako je potrebno nekoliko puta pasti prije negi uspijete, vaš će najgori pokušaj uvijek biti 100% bolji od osobe koja uopće ne pokušava.

3. Izabrali ste naljakši mogući put

U životu ništa nije lako. nemojte očekivati da ćem stvari biti jednostavno poklonjene. Izađite i postignite ih. Dobre stvari dolaze do onih koji rade za njih. Neki imaju urođeni talent, dok drugi rade s velikim srcem i odlučnošću i gotovo je uvijek ova druga grupa ta koja uspijeva da dulje staze,

U današnjem je društvu preveliki naglasak na pronalaženju ‘brze zakrpe’. Na primjer uzimanje tableta za mršavljenje umjesto cježbanja i pravilne prehrane. Nikakva količina magične prašine ne može zamijeniti marljivi, fokusirani, naporni rad.

Rad i treniranje na nečemu što želimo je suprotno nadanju istoga. Ako u nešto vjerujete svim svojim srcem, onda radite na tome svom svojom snagom. Velika se dostignuća trebaju zavrijediti. Ne postoji lift do uspjeha, morate ići stepenicama. Stoga zaboravite kako se osjećate i sjetite se što zaslužujete. SAD je uvijek najbolji trenutak da izađete iz svoje ljušture i pokažete svijetu tko ste i od čega ste sazdani. Počnite od tamo gdje ste, upotrijebite ono što imate, učinite što možete i dajte sve od sebe.

Marc & Angel Chernoff, Izvor:atma.hr

Prijatelj vašeg uspjeha