3 pokazatelja da ste na krivoj stazi – 2.dio

1. Sve što vidite su prepreke

Ovisno o vašem pogledu, nešto može biti prepreke ili prilika. Gledajte na pozitivne strane i ne razbijajte glavu oko negativnosti. Ako odustajete, promaknut će vam život. Problema koji nas očekuju neće manjkati. Kad vidite nagomilane probleme i kako nema kraja radu koji treba uložiti da bi se oni riješili, što zapravo vidite? Vidite planinu prilika. Gledate na situaciju u kojoj zaista možete nešto promijeniti. Gledate na okolinu u kojoj možete postići velike stvari podizanjem uloga i saznavanjem što je moguće za vas.

Kad gledate na prepreku, ali umjesto toga vidite priliku, postajete snažna sila koja tugu pretvara u veličinu.

2. Radite teško, ali ništa ne napredujete

Kako bi postigli uspjeh i održali sreću u životu, morate usredotočiti svoju pozornost na prave stvari na pravo načine. Svako rastuće ljudsko biće (svatko od nas) ima ograničenja resursa: ograničeno vrijeme i energiju. Od ključne je važnosti potrošiti svoje resurse učinkovito. Morate ostati fokusirani poput lasera radeći PRAVU stvar, umjesto da radite hrpu beznačajnih stvari.

Nije sav rad jednak. Nemojte se uhvatiti u čudnim poslovima, čak i onim koji izgledaju hitno, osim ako su također važni. Ne miješajte zaposlenost sa produktivnošću.

3. Započeli ste puno projekata, a nijedan niste završili

Sudi nam se po onome što završimo, ne po onome što započnemo. I točka.

Razmislite o tome. Neuspjeh rijetko dolazi zbog stvari koje radite. Neuspjeh dolazi zbog stvari koje ne radite, zbog posla kojeg ne dovršite, i zbog stvari za koje pronalazite isprike do kraja svog života.

U svim poslovima u životu, strast je ono što pokreće, a odlučnost je ono što ga završava.

Marc & Angel Chernoff, Izvor:atma.hr

Prijatelj vašeg uspjeha