3 stvari koje odmah morate prestati raditi da biste bili sretniji

Prestanite gledati druge, pronađite svoj vlastiti put do sreće. Postavite ciljeve, analizirajte i onda pronađite način kako ćete ih ostvariti. I ne zaboravite, katkada je i sam put do cilja ono što će vas učiniti sretnijima.

Da bismo bili sretni, katkada nije stvar u tome što moramo napraviti već što moramo prestati raditi. Neke nas navike zadržavaju stalno na istom putu, na kojem i nismo baš sretni. Kako biste to promijenili, ove 3 stvari odmah prestanite raditi.

  1. Kritični ste prema sebi

Osobe koje su kritične prema sebi ne vide koliko to prožima sve sfere njihova života. Osim samokritiziranja na račun izgleda, takav odnos prema sebi utječe i na poslove, produktivnost i odnose prema drugim ljudima.

  1. Ne uspoređujte se s drugima

Društvene mreže i “bombardiranje” raznim postovima i fotografijama mnoge mogu navesti na misli da drugi ljudi žive sretnije i ispunjenije živote. Nemojte se zavaravati. Neka vam nečije tuđe ljestvice uspjeha ne budu i vaše vlastite. Nečiji tuđi ciljevi ne moraju biti i vaši. Netko je sretan načinom života koji vi ne biste željeli ni zamisliti, a kamoli da biste na takav način živjeli. Prestanite gledati druge, pronađite svoj vlastiti put do sreće. Postavite si ciljeve, analizirajte ih i onda pronađite način kako ćete ih ostvariti. I ne zaboravite, katkada je i sam put do cilja ono što će vas učiniti sretnijima.

  1. Prestanite težiti savršenstvu

Žene najčešće imaju potrebu prikazati se kao savršene majke, žene, najbolje prijateljice, kraljice…

Uza sve to, trebale bi i izgledati lijepo i uređeno u svakom trenutku. A to je gotovo nemoguće ostvariti istodobno. Nemojte pokušavati biti savršeni u svemu jer to nitko nije. Dopustite si “pogreške” i spustite ljestvicu očekivanja. Budite ono što jeste na svim područjima.

Linda Draškić, Izvor: www.vecernji.hr/

Prijatelj vašeg uspjeha