3 životna cilja koja ignoriramo dok ne bude prekasno

Život nije umotan u crvenu mašnu, ali je svejedno najdragocjeniji i najljepši poklon. Bez obzira koliko vas život nije štedio, uvijek ustanite svako jutro, obucite se i živite ga.

Ne čekajte priliku, ne govorite si “još nije vrijeme, još nisam spremna”. Budite spremne svaki dan, u svakom trenutku da obgrlite sve što vam život nudi. Kada donosite odluke kojima želite nešto promijeniti, možda bi bilo bolje da umjesto klasičnih “moram smršaviti”, “zdravije jesti”… izgovorite ove tri stvari:

Živjet ću.
Voljet ću.
Značit ću.

To je savršen početak.

Jer inače jednog dana kada ćete sjediti na klupi u parku, pod mirnim i mirisnim nebom ljetne večeri, može se dogoditi da shvatite kako više nemate vremena. I zato je važno da se svaki dan zapitate…

Jesam li živjela?

Pokušajte živjeti svaki trenutak punim plućima za ovo kratko vrijeme na našem svijetu koji nudi nebrojene mogućnosti. Te su mogućnosti toliko jasne dok smo mladi, ali blijede na putu u starost. Puno putujte, često se smijte. Podijelite samu sebe sa svijetom, budite hrabre. Strah je kočnica, nešto što je stvoreno da nas ograničava.

Jesam li voljela?

Volite svoju obitelj. Volite prijatelje. Volite svog životnog partnera. Ali iznad svega, volite sebe. Jer ponekad je važno da si sama sebi svoj najbolji prijatelj, jer se samo ti možeš natjerati da ideš dalje stazom prema uspjehu. Ali u isto vrijeme ti si i sama sebi najveći neprijatelj, jer najviše sama sebi možeš naštetiti. Samo si ti možeš ograničiti potencijal i zaustaviti rast duše, uma i srca. Voli se slobodno i bezuvjetno. Jer ako ima nešto beskonačno na ovome svijetu, onda je sposobnost da volimo.

Jesam li značila?

Ostavština je vječna. To je jedino što nas čini besmrtnima. Zapitaj se “je li svijet postao barem malo bolje mjesto zato što postojim?” Zapitaj se to svaki dan. Zapitaj se “kako ga mogu učiniti boljim za sve meni drage ljude, ali i za sebe?”. Nikada se ne veži za stvari, radije se veži za ambicije i vrijednosti. Veži se za ono što je nematerijalno i živjet ćeš zauvijek. A tvoj utjecaj i značaj će se pamtiti zauvijek. I svijet je postao bolji jer si ga ti takvim učinila.

Izvor: http://alternativainformacije.com/

Prijatelj vašeg uspjeha