4 istine kojih se svakog dana treba sjetiti – 2.dio

Porazi su samo lekcije

Dobre stvari se dešavaju onima koji se još uvijek nadaju čak i nakon razočarenja; onima koji još uvijek vjeruju čak i nakon što su iskusili poraze; onima koji još uvijek vole i pored toga što su bili povrijeđeni. I zato, NIKADA SE NEMOJ KAJATI U ŽIVOTU, on ne može biti promijenjen, vraćen ili zaboravljen. Shvati to sve kao jednu lekciju i nastavi dalje hrabro sa svojim životom.

Najvažniji odnos je odnos sa samim sobom

Sreća je stanje u kojem se osjećaš dobro bez da imaš potrebu da od drugih tražiš priznanje za to. Prije svega moraš imati zdrav odnos sa samim sobom da bi uopšte imao zdrav odnos sa drugima. Moraš se osjećati vrijednim i prihvaćenim, da bi imao samopouzdanje koje će drugi prepoznati u vezi sa tobom.

Mala dobročinstva mogu svijet učiniti boljim

Nasmij se ljudima koji imaju težak dan. Budi ljubazan prema njima. Dobročinstvo je jedina investicija koja nikada ne može propasti. I gdje god se nalazi ma i jedno ljudsko biće, tamo postoji i mjesto za dobročinstvo. Nauči da daješ, čak iako je to samo običan osmijeh, ne zato što ti imaš previše, već zato što razumiješ da postoji toliko onih koji osjećaju kao da nemaju baš ništa.

Iza svakog lijepog života, postojala je neka vrsta bola

Padaš, ustaješ, praviš greške, živiš, učiš. Čovjek si, nesavršen. Bio si povrijeđen, ali si još uvijek živ. Pomisli samo na to kakva je privilegija biti uopšte živ – disati, misliti, uživati, i težiti stvarima koje voliš. Ponekad ima tuge na našim putovanjima, ali ima isto tako i ljepote. Mi moramo nastaviti koračati, čak i kad boli, jer inače nikada nećemo saznati šta se krije tamo iza ugla.

Izvor: Mudre misli.com         

Prijatelj vašeg uspjeha