5 motivacijskih trikova za sve kojima brzo splasne oduševljenje

1. OSTAJANJE NA MJESTU ZNAČI OPREDIJELITI SE ZA PROŠLOST I ZABORAVITI NA SNOVE

Svaka poteškoća je prilika. Doista na različite načine gledamo na teškoće koje nam se događaju. Jedni ih shvaćaju kao napad na sebe i razlog da odustanu od svojih ciljeva, a drugi u njima gledaju prilike koje im nešto poručuju. Promjenite paradigmu i okrenite svaku poteškoću u priliku i više nećete imati poteškoća.

2. RAZMIŠLJATI O UDRACIMA KOJE SMO PROŽIVJELI ZNAČI PONOVNO IH OŽIVLJAVATI

Prevladajte uvrijeđenost. Teško je prevladati ponos u trenucima povrijeđenosti. No na taj način samo još više produbljujeze ranu koju ste zado­bili. Skupite svoju unutarnju snagu i nadvladajte uvrijeđenost, pokažite da ste veći od trenutne situacije i jači od uvrede. Samo tako možete slobodni krenuti naprijed.

3. NE DOPUSTITE „NISKIM LJUDIMA“ DA VAS STALNO VRAĆAJU NA POČETAK PUTA

Družite se s ljudima koji vas nadahnjuju i vjeruju u vas i vaše potencijale. One ostale zaobiđite. Takvi ljudi vas sa samo jednom riječi mogu pogurati prema vašem cilju više nego svi ostali zajedno. Tražite ljude koji inspiriraju svojim životom i učite od njih. Ne treba vam bolja životna škola od čovjeka koji vjeruje u vas.

4. AKO ODRŽAVATE OBEĆANJE DATO DRUGOME, ODRŽITE OBEĆANJE DATO SEBI

Obećanje je sveto tlo, kome god da ga dajete.  Svakoga dana dajemo i primamo obećanja. U njima se nalazi snaga integriteta. Zato uvijek budite na oprezu kada upotrebljavate tu riječ obećanje. U svakom obećanju, koliko god ono bilo malo može se podići, ali i pasti. Tu se povjerenje stvara, ali i gubi. Ako drugi vjeruju u vas, vjerujte i vi u sebe!

5. OBESHRABRENJE NIJE NEGDJE U ZRAKU, ONO JE U VAŠIM MISLIMA

Pripazite na svoje misli. Svaka naša misao koja se ponavlja je odraz onog što sma­tramo istinitim u našoj podsvijesti. Stoga ako se usmjerujete na negativne misli privlačite u svoj život negativnu stvarnost. S druge strane ako se usmjerite na pozitivne misli privlačite u život pozitivnu stvarnost. Sami izaberite! Izaberite pozitivu!

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha