5 odluka koje treba donijeti kada sve krene nizbrdo

1. Ne shvaćajte to kao trajno stanje

Nemojte misliti da je gubitak koji prolazite definicija vas kao osobe. To je samo vaše trenutno stanje, jedna točka prijelomnica, koja vam može postati odskočna daska za drugačiju i bolju budućnost ali samo pod uvijetom da ne odustanete i da ne dižete ruke od sebe i života.

2. Prihvatite život kakav jest, drugoga nemate

Ne negirajte padove, ne negirajte poraze, ne zabadajte glavu u pijesak poput noja kada se suočite s problemima. Štoviše prihvatite stvarnost kakva jest i tek tada u vašem umu može započeti proces promjene i preobrazbe. Tek tada ćete shvatiti da sve ima svoga razloga.

3. Neka vas nadvlada pozitivnost

U svakom čovjeku se svakoga dana vodi borba između pozitivnosti i negativnosti, i u toj borbi pobjeđuje ona strana oko koje se više trudimo, strana koju svakoga dana iznova izabiremo. Izaberite pozitivan pogled na svijet i vidjet ćete kako ćete se s teškim problemima mnogo lakše nositi.

4. Tražite šanse

Svaka stranputica koliko god bila daleko od vašega cilja nosi sa sobom jednu šansu. To je ono vaše shvaćanje da nema situacije u životu iz koje se ne bi mogla izvući pouka i koja ne bi mogla biti lekcija za budućnost. Tražite šanse i na putu kada sve krene nizbrdo, iznenadit ćete se koliko ih ima.

5. Snažni ste ako vjerujete u to

Što nam daje snagu? Naša vjera u nekoga ili nešto, ohrabrenje nečije, shvaćanje da se možemo nositi sa izazovima. Bezbroj je izvora snage samo je pitanje sa kojega ćemo izvora povući nadahnuće. Nemojte pored izvora vode proći žedni, tada nije problem u okolnostima, tada je problem u vama.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha