5 razloga zašto niste spremni za trajnu vezu

Ne možete tolerirati različite stavove

Veličina čovjeka nalazi se u prihvaćanju stavova drugih ljudi. Iako to izgleda nešto što je po sebi jednostavno, čovjekov ego biva najveća kočnica prihvaćanja različitih stavova. Zato razvijte naviku prihvaćanja različitih stavova.

Zanemarujte jezik emocija

Često mislimo da je naša podložnost emocijama naša slabost. No ako se ona koristi uz blagoslov našeg intelekta ona postaje izvor naše neprocijenjive snage. Ne zanemarujte jezik emocija jer o njemu ovisi kvaliteta vašeg života. Ljepota života nalazi se u razumijevanju emocija.

Ne možete se nositi sa kritikom

Nikome nije drago čuti kritiku usmjerenu na njegov račun, no kritika je ponekad onaj kompas koji vam govori da ste promašili smjer. Sve što morate naučiti jest promijeniti svoj stav prema njoj i vidjet ćete kako će se uspjeh zavući u vaš život. Kritika može biti vaš najbolji saveznik.

Niste strpljivi u odnosu

U međuljudskim odnosima važi suprotna logika od logike koja važi za stvari: brzo u odnosima je sporo, a sporo u odnosima je brzo. No mi često u odnosima želimo biti brzi i učinkoviti kao da se radi o stvarima. Opterećeni brzinom gubimo u svakom pogledu.

Vezu gledate kao natjecanje

Mnogi ljudi na svaki odnos gledaju kao na neko natjecanje. Oni zamišljaju život poput borbe, ukoliko drugi dobiva oni moraju da gube. Takav pristup uništava zdrave odnose i ljepotu života. Shvatite drugoga kao dio vašega tima a ne kao suparnika i živjet ćete mirnijim i zadovoljnijim životom.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha