5 sastojaka pozitivnog razmišljanja

1. Otkrijte drugu stranu strahova

U svakom strahu nalazi se odgovor na jedno naše nerješeno unutarnje pitanje. Zato razmišljajte o svojim strahovima i preispitujte ih. Ne bježite od njih. Oni su stavljeni na vaš put kao pročišćivaći koji vas vodu u jednu novu dimenziju stvarnosti i prave pozitivnosti.

2. Shvatite da teška vremena prolaze

Svi ljudi prolaze kroz teška razdoblja svoga života. Suočavanje sa bolešću, gubitkom posla, odlaskom drage osobe ili nečim drugim razli­kuje dvije vrste ljudi. Jedni na teška vremena gledaju kao na oblake koje prolaze, dok drugi gledaju u te stvari kao u neku vječnost. Neka vam priroda oko vas bude dokaz prolaznosti teških vremena. Sunce je već iza njih.

3. Prepustite se

Možda povremeno osjećate kako ste nošeni vjetrom života u neke nepoznate pravce. Naime to vam se često događa kada vam kontrola nad životom isklizne iz ruke i kao da osjećate da netko drugi upravlja vašim životom. Ne bojte se nekada prepustiti struji života jer možda vam tako život sprema još bolja rješenja.

4. Održite sami sebi nadahnjujući govor

Kada primjetite da zapadate u malodušnost poduzmite jako hitno jedan protunapad. Održite sami sebi motivirajući go­vor i obraćajte se sebi na način kako biste nadahnjivali drugoga. To nije znak da ste skrenuli s uma, već to je znak da jako dobro poznajete sebe i svoje potrebe. Postanite svoj najbolji motiva­tor.

5. Shvatite da svaka bol ima smisao

Jedan od najvećih misterija ljudskog života jest patnja. Iako svaka patnja izgleda kao prokletstvo ona je u sebi svojevrsni blagoslov. Kada je prihvatite takvom vidjet ćete kako ćete svoj život početi proma­trati u drugom svjetlu. Promijenit će se vaš pogled na svijet, na život, na sve. Svaka bol ima smisao, smisao okretanja našega života u drugom pravcu, samo trebamo biti dovoljno snažni da dođemo do kraja.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha