5 stvari koje je najteže reći, a podižu vas visoko

Oprosti mi

U svim vrstama naših međuljudskih odnosa dolazi do povreda, bilo malih, bilo velikih. Bilo slučajnih, bilo namjernih. Povrede podižu zidove između ljudi, zatvaraju krug otvorenih mogućnosti, brišu prijateljstva. No povrede lomi samo jedna iskrena riječ: oprosti. Za nju izreći potrebna je velika snaga.

Pomozi mi

Koliko je teško reći „pomozi mi“, vidimo dokle su se sve ljudi spremni vratiti natrag u životu i što su sve spremni izgubiti, samo da drugome ne bi rekli tu riječ. No trebamo znati da traženje pomoći nije znak slabosti, već ogromne snage. Samo na taj način možemo krenuti naprijed kroz život.

Volim te

Naša najveća ranjivost počiva na našim najdubljim osjećajima prema drugim ljudima. Nekada to držimo skriveno u sebi jer se bojimo biti izloženi povredi, biti ranjeni i izdani. No ljubav nije samo ono što nam daje snagu, ljubav jest snaga. Moramo je biti svjesni i priznati ono najdublje u nama.

Dopusti da ti pomognem

Svi su naši životi međusobno debelo isprepleteni. Postoje oni koji dublje gledaju, koji gledaju srcem i kada vidu tuđu nevolju ponudu svoju pomoć. To nije lako ali time pokazuju da su svjesni da sve ono što se događa drugome prije ili kasnije ima utjecaja i na naš život.

U pravu si

Prirodna je želja svakoga čovjeka da uvijek želi biti u pravu, kao i da to dokaže drugima koji tvrde suprotno. Ali duboka pogrešna uvjerenja, neznanje, pogreške koje počinimo učine da naše riječi i postupci postaju ponekad pogrešni. Priznati da je drugi bio u pravu traži snagu koja otvara novi put u bolju budućnost.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha