5 stvari koje trebate prestati raditi

1. Prestanite živjeti u carstvu izlika

Postaje li život lakši kada nađemo opravdanje za svoj neuspjeh u nekom ili nečem drugom? Svi jasno znamo da je odgovor na to pitanje „ne“, no opet pribjegavamo desecima tisuća dnevnih, tjednih, mjesečnih, i životnih izlika. Želimo stvoriti sjajan život ali opet mislimo da se za to dužan pobri­nuti netko drugi. Prestanite živjeti u carstu izlika i preuzmite odgovornost za svoj život.

2. Prestanite bježati od strahova

Znate li da postoji nešto gore od suočavanja sa svojim strahom? Nesuočavanje sa njim. Živjeti cijeli život u bijegu od nečega što vjerojatno i ne predstavlja neku prijetnju. Upravo to su većine naših strahova i većina naših života. Bijeg od suočavanja. Prestanite bježati od svojih strahova i suočite se jednom sa njima. Tek taj trenuak možemo nazvati početkom pravog života.

3. Prestanite davati minimum u životu

Život na minimumu je zapravo najveća propuštena prilika jer s njima nikada nećete do kraja upoznati sebe i svoje potencijale, bogatstvo iskustava koje dolazi kada se odvažite odmaknuti od svoje sigurne zone i zakoračite u nepoznato. Stoga ne bojte se novoga i nepoznatoga, ne žalite dati svoje snage, jer je vaš unutrašnji izvor neograničen.

4. Prestanite živjeti u grču

Jeste li svakoga dana pod nekim pritiskom? Bezbro­jne svakodnevne obaveze često primoravaju ljude da rade i žive u nekom grču. U strahu da ne izgube dragocijeno vri­jeme mnogi ljudi se ne žele niti malo prepustiti trenutku odmora već rade do krajnih granica izdržljivosti. Umjesto da na koncu uživaju u svom uspjehu, trpe u svojoj bolesti. Prestanite živjeti u grču i uživajte u sadašnjem trenutku.

5. Prestanite se koristiti izrazom „ne mogu“

Jednom kada shvatite da je izraz „ne mogu“ za vas mnogi gori nego sve negativne navike zajedno počet ćete stvari drugačije razumijevati. Shvatit ćete da su granice vašeg svijeta tamo gdje vaši strahovi odrede. Želite li vjerovati u te granice? Kada prekoračite te granice shvatit ćete da koris­tite samo jedan mali dio svojih skrivenih sposobnosti. Prestanite se koristiti izrazom „ne mogu“.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha