5 stvari u koje morate prestati vjerovati

AKO ODGODIM ONO ŠTO MI SADA TEŠKO KASNIJE ĆE MI BITI LAKŠE

Ne odgađajte. Rastrganost obavezama primorava nas na odgađanje poje­dinih stvari. Iscrpljenost i umor tada postaju uzroci odgađanja važnih stvari u našem životu. Preispitajte što vam je važno i što ne smijete odgađati. Zato završite sve obaveze koje su se nago­milale jer ćete samo tako prokrčiti put za dalje.

MORAM SE ZAVUĆI U SVOJU ZONU UDOBNOSTI, TU ME NITKO NE MOŽE POVRIJEDITI

Izađite iz zone udobnosti. Najbitnije i najbolje stvari u životu nam se događaju kad nismo u potpunosti zaštićeni, kada se nalazimo na potpuno novom prostoru. Zona vaše udobnosti je zona vašeg umiranja, iziđite iz nje. Otkrijte ljepotu slobode izbora.

NETKO ĆE SE POBRINUTI ZA MENE

Uzmite svoj život u svoje ruke. Često dopuštamo da nam drugi kroje budućnost. Upra­vo zbog toga smo i nezadovoljni jer i sami imamo želje kakav život želimo živjeti. Stoga ne dopuštajte drugima da budu glavni glumci u vašim životima već preuzmite svoj život u svoje ruke.

NISAM SPOSOBAN NAPRAVITI NEŠTO VELIKO

Ne podcjenjute sebe. U želji da budete ponizni nemojte podcjenjivati sebe. To su dva suprotna pojma. Vaše dostojanstvo nikada ne smije biti poniženo nečim što ne zavrjeđujete. Pokažite drugima vrijednost i vidjet ćete koliko će vas cijeniti. Cijenite i sami sebe jer će vas samo tako cijeniti i drugi.

NE MOŽE MI BITI BOLJE NEGO ŠTO JEST

Nemojte se zadovoljavati sa osrednjosti. Čovjek mora vjerovati da je sposoban učiniti velike stvari, živjeti bolji život. Ta vjera mu pomaže da se izdigne iznad osrednjosti i kreira život po najvišim standardima. Zato razvijajte težnju za neprestanim usavršavanjem. Dajte maksimum.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha