Lekcije na kojima u životu često padamo

Odlaganje sreće za budućnost je loša ideja. I „kada dobijemo još jednu stvar“ koju želimo uvijek ćemo htjeti više. Sreća je u ovome što imamo sada!

Razmišljate da će više novca riješiti sve probleme. Sve što je zaista vrijedno u životu ne košta ništa, a ostatak važnih stvari je mnogo jeftiniji nego što mislite.

Nemogućnost da se kaže oprosti. Progutaj ponos i izvini se. Nije neophodno da pobijedite u svakoj raspravi. Nikad nemojte čekati da se druga osoba prva izvini. To je samo nekoliko riječi koje vam mogu očuvati lijep odnos s drugima.

U uvjernju ste da je drugima u životu lakše. Nitko nema potpuno lagodan život, ali mnogi navuku masku nasmijanosti i guraju kroz život. Nemate nikakvu predstavu koliko je ljudima teško u njihovoj koži jer mislite da su vaši problemi najveći.

Očekivate da netko drugi riješi vaše probleme. Društvo ti ništa ne duguje i ništa od njega ne možeš očekivati. Od sebe možeš i moraš očekivati sve. Stoga jedino ti odlučuješ o tome kako će ti život izgledati u budućnosti.

Teško opraštate sebi i drugima. Shvatite da oproštaj ne govori o drugoj osobi, govori o vama samima. Tako dobijate mir koji zaslužujete. Opraštajte često.

Preozbiljno shvaćate svoj život. Nikada je doživljavajte sve osobno. Ono što ljudi rade je odraz onoga što se događa u njihovom životu i to nema veze sa vama. Pozitivno gledajte na sve što se događa.

Izvor nepoznat

Prijatelj vašeg uspjeha