7 najvećih grešaka koji rade ljudi u 30-ima

Za održavanje međusobnih odnosa mnogo je više napora potrebno u 30-ima nego u 20-ima. Dok su 20-te godine za eksperimentiranje i pronalaženje samoga sebe, za 30-te je uvriježeno mišljenje da su to godine u kojima se čovjek skrasi. No, je li baš tako?

Na stranici Quora.com postavljena je diskusija na temu “Koja je najveća greška koju ste napravili u 30-ima, i što se naučili?, prenosi Business Insider.

Izdvojili smo sedam najzanimljivijih odgovora:

Napuštanje pravih interesa

Jedna od najvećih pogrešaka u 30-ima može biti kada se “ovisnost o mjesečnoj plaći” postavi ispred zadovoljstva u karijeri. Razmislite je li vam važnija financijska sigurnost ili raditi ono što volite.

Postavljanje karijere ispred obitelji i prijatelja

Nemojte samo raditi već gradite uspomene. Što ste stariji, sve je teže stvoriti odnose koji nešto znače.

Zanemarivanje zdravlja

“Ganjanje karijere” može negativno utjecati na zdravlje. Zapamtite da je zdravlje uvijek na prvom mjestu – važno je da se u 30-ima ne osjećate usporeni i umorni cijelo vrijeme.

Posao ispred djece

Ako želite imati djecu, djelujte na vrijeme. Može vam se dogoditi da u 30-ima postavite karijeru ispred djece, a poslije će biti prekasno…

Zanemarivanje roditelja

Pazite na koji način se odnosite i koliko vremena provodite s roditeljima jer bi vam kasnije moglo biti žao.

Nebriga za novac

Ako ne pazite na novac, lako vam se može dogoditi da izgubite sve. Zapamtite da su s godinama i sve veće odgovornosti.

Prestanak zabave

Mnogima u 30-ima prestaje zabava. No nema razloga za to. Izlazite i dalje na spojeve, vodite djecu na izlete, posjećujte koncerte…

Izvor: Poslovni.hr

Prijatelj vašeg uspjeha