7 pravila za probuditi dijete u sebi

Čuvajući nećakinju preko vikenda, novinarka Alexis Wolfer nije ni slutila kako će promatrajući sedmogodišnjakinju najvažnije životne lekcije naučiti upravo od djeteta.

Posvetite se sebi, zanemarite sitnice, plešite, radite ono što volite. To su samo neke od malih mudrosti za sreću koje odrastajući zaboravljamo, a kojih se tog vikenda Alexis prisjetila i sažela ih u sedam pravila kako bi probudili dijete u sebi.

Poskakujte

Možda zvuči šašavo, no kada ste posljednji put poskakivali? Vjerojatno niste već dugo vremena. Probudite dijete u sebi, poskakujte. Pustite što će drugi misliti, vjerujte zabavit ćete se.

Ne vjerujte svemu što čujete

Vozeći se u autu Alexis Wolfer je neprestano slušala kako njena nećakinja priča o 15-godišnjoj učiteljici, iako, odrasli znaju da 15-godišnje učiteljice ne postoje.

Iako to nije bila istina njena nećakinja nije lagala. Sedmogodišnjaci drukčije poimaju starosnu dob i njoj se petnaest godina činilo kao idealna dob za opisivanje nekoga tko nije mlad, ali nije ni star poput njene učiteljice. Ista se stvar često dogodi i nama odraslima. Zato se uvijek prisjetite kako svaka priča ima tri strane: onu koju ispričate vi, onu koju tvrdi druga strana i istinu.

Ne odgađajte

Jeste li primijetili kako su djeca nestrpljiva? Ona znaju da za stvari koje vole nema vremena napretek. Slijedite njihov primjer i ukoliko vam se nesviđa ono što radite nađite nešto što volite. Učinite to što prije. Vrijeme je predragocijeno da biste ga potratili na ono što vas čini nesretnima.

Obojite svoj svijet prema vašoj želji

Sjećate li se bojanke iz djetinjstva? Nekad vam nije bilo važno što je krava obojana ljubičasto, pas zeleno, a more žuto. Gledate li još uvijek na svijet kroz ‘ružičaste naočale’? Možete ako to želite.

Plešite

U svojoj sobi. Sami sa sobom ili sa svojim kućnim ljubimcem. Za zabavu je ponekad potrebno malo.

Zapamtite: Vi imate utjecaj

Uvijek imajte na umu da ono što kažete ili napravite utječe na ljude u vašoj blizini. Sjetite se samo koliko često djeca oponašaju odrasle. Zato budite pozitivni. Smijte se. Znate kako se kaže: ‘Osmijeh ne osiromašuje onoga koji ga daje, a obogaćuje onog što ga prima’.

Radite ono što volite

Nikad nećete vidjeti sedmogodišnjake kako rade nešto što ne vole. Oni će ili pronaći nešto što više vole, ili će ono što moraju napraviti na njima zabavniji način. To bi trebalo vrijediti i kasnije, jer jednom kada pronađete ono što volite, više nikada nećete imati osjećaj da radite. Jer ćete to raditi od srca.

Izvor: Srednja.hr

Prijatelj vašeg uspjeha