7 savjeta za pronalaženje vaše životne svrhe

Koja je svrha vašeg života? Što biste željeli reći da je vaša “ostavština”?
Vjerujem da svatko od nas želi pronaći svoju svrhu u životu, naš raison d’etre ili razlog postojanja. Trebamo imati razlog da se ustanemo ujutro iz kreveta. Želimo se osjećati živi i imati strast prema nečemu. Nešto što će učiniti razliku u svijetu. Nismo sami u tome, ali svejedno mnogi od nas još traže tu svrhu.
Evo nekoliko savjeta kako da otkrijete ono što je već unutar vas.

1. Napravite popis svih stvari koje ste voljeli raditi kao dijete. Da li imate neko posebno sretno sjećanje na nešto što ste stvarno voljeli raditi? Nešto za što ste dobili komplimente i na što ste bili ekstremno ponosni.

2. Koje su vam najdraže knjige? Volite li ljubavne romane, knjige o umjetnosti i vještinama, “krimiće” ili možda metafizičke naslove?

3. Kada imate nešto slobodnog vremena, kako ga provodite? Sami ili u društvu prijatelja i obitelji? U istraživanju grada ili u obilasku sela?

4. Koje vam komplimente daju ljudi? Ako vam ništa ne pada na pamet, onda pitajte par svojih najbližih prijatelja ili poslovnih suradnika što oni cijene najviše kod vas, što smatraju vašim snagama i talentima. Mogli bi se iznenaditi njihovim odgovorima. Ako pitate suradnika to bi vam moglo dati potpuno drugu perspektivu od toga da pitate člana obitelji, ali oboje imaju vrijednost u otkrivanju vaše “briljantnosti”.

5. Na koje ste uspjehe u svom životu posebno ponosni? Tu se ne mora raditi o osvajanju nagrada. Može se raditi jednostavno o tome da ste pružili ruku nekome tko je to zaista trebao.

6. Kojim kvalitetama, talentima i darovima se divite kod drugih? Napravite popis ljudi u vašem svijetu i pored svakog od njih napišite njihove snage i stvari koje volite kod njih. Recite im to, također, i uljepšajte im dan.

7. Kad bi imali svo vrijeme svijeta i kad novac više ne bi bio problem, što biste zaista voljeli raditi? Zamislite kako bi izgledao vaš savršeni dan od jutra do večeri. Što biste imali za doručak? Kakav je pogled kad odmaknete zastore sa prozora? Kako provodite svoje popodne, gdje, i s kim? Kako se osjećate kad sklopite oči na kraju tog savršenog dana?
Radeći ovu vježbu pomoći će vam da se malo bolje upoznate i dati vam uvid u to što bi bila svrha vašeg života.
„U svakom čovjeku nalazi se usnuli div. Kada se div probudi, čuda se događaju.“ – Frederick Faust

Došli ste ovdje s razlogom. Postoji na ovom svijetu nešto što samo vi možete napraviti i svijet čeka na to. Želim vam sreću na vašem putovanju.

Veronica Hay, Izvor: www.ifeelgoodportal.com/

Prijatelj vašeg uspjeha