8 stvari koje morate uraditi na početku radnog dana

slika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prvih sat vremena na poslu uglavnom ukazuju na to kako će izgledati ostatak vašeg dana.  Prvih sat vremena koji proteknu onako kako bi trebalo, mogu osigurati lak i produktivan dan na poslu. Otkrit ćemo vam koje su to stvari koje bi trebalo da vam prijeđu u naviku kada je u pitanju početak radnog dana.

Pozdravite se sa svima

Možda vam se čini trivijalno i nepotrebno trenutno, ali vjerovali ili ne ovo će vašem danu dati vrlo pozitivan start. Bez obzira na to sa kim se pozdravljate. Jedno toplo “dobro jutro” i jednostavano rukovanje ili poljubac uspostavit će prijateljsku atmosferu.

Strategije i prioriteti

Morate imati makar ideju, ako ne i cijeli plan za dan pred vama. Jednostavno se zapitajte: što je moj cilj danas? Napravite plan liste prioriteta, makar u glavi.

Provjerite kalendar

Otvorite rokovnik, pregledajte datume koji dolaze i obaveze koje imate, to je neophodno za produktivan dan. Nakon toga bit ćete mirni, i znat ćete točno na što i u kojoj mjeri da usmjerite energiju.

Bez suvišnih argumenata

Zaboravite na sve ono što imate reći svom suradniku ili šefu tokom prvog sata na radnom mjestu. Koncentrirajte se na svoj posao, a ovo ostavite za kasnije.

Proverite mailove

Osvježite stranicu i provjerite svoj inbox.

Mozgajte

Mozak najbrže radi ujutru, tada upija najveći broj informacija. Iskoristite to. Sve one zadatke koji zahtjevaju veću koncentraciju uradite sada.

Izbjegnite svaku smetnju

Prvi sat na poslu uglavnom prođe u priči i šali sa kolegama. Ukoliko želite produktivan dan, ovo morate izbjeći.

Opustite se

I na kraju, opustite se. Prije no što počnete sa radom, odvojite 5 do 10 minuta samo za sebe. Opustite se i razmišljajte o svemu, samo ne o poslu. Nakon toga prionite na posao.

Maja Bunčić, Izvor: wannabemagazine.com/

Prijatelj vašeg uspjeha