Afirmacije – put uspjeha

Afirmacije su jedna od najmoćnijih metoda za stvaranje vibracijskog sklada s onim što želite privući u svoj život. Svaka misao koju pomislite i svaka riječ koju izgovorite su afirmacije. Vaše misli i riječi su objave o onome tko mislite da jeste i kako doživljavate svoj svijet.

Svaki put kad pomislite nešto negativno ili iznesete primjedbu kojom omalovažavate sebe, tu ideju zapravo potvrđujete kao svoju osobnu istinu. Na svu sreću, isto vrijedi za pozitivne misli i izjave.

Snažne pozitivne afirmacije moćna su sredstva samopreobrazbe i ključan element u stvaranju života koji želite. One funkcioniraju tako što uz njihovu pomoć ograničavajuće ideje, negativna uvjerenja i razmišljanja koja ste s godinama prihvatili i internalizirali svjesno zamjenjujete pozitivnim izjavama koje potvrđuju tko želite biti i kako želite doživjeti život.

Cilj je stvaranje pozitivnih, potvrdnih, snažnih izjava koje vas uzdižu i nadahnjuju te podižu vaše emocionalno raspoloženje. Pozitivne afirmacije jednostavno potvrđuju vaša pozitivna uvjerenja o sebi i o životu.

Te jednostavne objave o tome tko želite biti i kako se želite osjećati iznimno su moćne i pomažu vam da zamijenite negativna, ograničavajuća uvjerenja koja ste možda preuzeli u prošlosti.

Stare, negativne, nesvjesne misli korištenjem pozitivnih afirmacija zapravo reprogramirate u snažne pozitivne osjećaje i slike. Osmislite vlastite pozitivne afirmacije i svakog ih dana ponavljajte.

Vaše će afirmacije najbolje funkcionirati ako ih čitate i ponavljate nekoliko puta dnevno. Budite dosljedni – najčešće je potrebno tridesetak dana za reprogramiranje misaonih obrazaca.

Svoje pozitivne afirmacije izgovarajte glasno, s osjećajima, i iskusite emocije koje bude u vama. Stalno ponavljanje jača uvjerljivost. Da biste postigli još djelotvornije rezultate, možete ih ponavljati dok se u zrcalu gledate u oči. Potvrdite koliko ste prekrasni i kako vam je sjajan život. Osjetite to, vjerujte u to i u potpunosti to prihvatite cijelim svojim bićem. Na taj način iznova stvarate sliku o sebi, gradite pozitivne stavove i prihvaćate pozitivniji sustav uvjerenja.

Jack Canfield

Prijatelj vašeg uspjeha