Ako ne izvučeš svakoga dana ono najbolje iz njega – ti taj dan nisi živio, već umirao!

Ako ne izvučeš iz svakoga dana ono najbolje iz njega, već se požališ na najmanju sitnicu koja te zadesila, ti ovaj dan nisi živio, ti si ovaj dan umirao.

Ako danas misliš da se trebaš prilagođavati mišljenju većine ne brineći što ti srce govori, već samo misliš što će drugi reći, ti ovaj dan nisi živio, ti si ovaj dan umirao.

Ako si napustio ono što si volio uvidjevši da je u životu bolje biti distanciran jer su manje šanse da ćeš biti povrijeđen, ti ovaj dan nisi živio, ti si ovaj dan umirao.

Ako izalaziš iz svojih životnih borba prije nego što si u njih ušao samo zbog toga jer misliš da ćeš izgubiti, ti ovaj dan nisi živio, ti si ovaj dan umirao.

Ako danas ne vjeruješ u svoje snove zato što te netko uvjerio da su nerazumni i nerealni te da ti je bolje odustati, ti ovaj dan nisi živio, ti si ovaj dan umirao.

Ako ne pokazuješ svoje osjećaje drugima jer se bojiš da oni budu zloupotrebljeni te si uvijek prema svemu ravnodušan, ti ovaj dan nisi živio, ti si ovaj dan umirao.

Ako uvijek tražiš neko opravdanje i izliku zašto sada ne bi nešto učinio da se makar malo približiš svojim ciljevima, ti ovaj dan nisi živio, ti si ovaj dan umirao.

Ako se bojiš preuzeti odgovornost za sebe i svoje pogreške i kada pogriješiš uvijek nađeš nekoga tko je kriv za tebe , ti ovaj dan nisi živio, ti si ovaj dan umirao.

Ako nikada ne mijenjaš svoj stav pa čak i onda kada si pogriješio jer ti je ponos važniji od istine i potrebe da budeš sretan, ti ovaj dan nisi živio, ti si ovaj dan umirao.

Ako svakoga dana upućuješ sebi riječi u kojima govoriš nisi dovoljno snažan, dobar, hrabar, da se suočiš sa životnim izazovima, ti ovaj dan nisi živio, ti si ovaj dan umirao.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha