Aktivniji smo ako su naši prijatelji aktivni

Najbolji način ostajanja u formi je da se družite s tjelesno aktivim prijateljima. U ovom slučaju zaista vrijedi ona star “s kim si – takav si”.

Ako želite smršavjeti i pokrenuti se, morate se početi družiti s aktivnim osobama kojima je odlazak u teretanu bitniji od izležavanja na kauču, upozorili su australski stručnjaci.

Njihovo je istraživanje pokazalo kako su zdrave prehrambene navike i aktivni životni stil zarazni. Istraživači Sveučilišta Deakin su analizirali odgovore upitnika preko 3600 žena starih između 18 i 46 godina o njihovom životnom stilu. Žene su upitane koliko često viđaju osobe koje šeću u njihovom susjedstvu, u kojoj mjeri njihove prijateljice jedu brzu hranu i sl.

One ispitanice koje su se kretale u zdravijim krugovima su češće jele zdrave namirnice i više vježbale. “Rezultati upućuju na to da je zdravo ponašanje zarazno. Potencijal promijene društvenih normi, kao instrument intervencije za promoviranje povećanog angažmana za tjelesnom aktivnošću i zdravom prehranom, vrijedan je daljnjeg istraživanja”, zaključili su australski stručnjaci.

Stoga dobro analizirajte životni stil svojih prijatelja i pažljivo birajte društvo!

Izvor: www.ordinacija.hr

Prijatelj vašeg uspjeha