Besplatne stvari koje nam pružaju najviše sreće

Najbolje stvari u životu se ne mogu kupiti novcem. Sreća se ne nalazi u skupim autima, precjenjenim mobilnim telefonima i luksuznim vilama.

Ono što život čini sretnim i ispunjenim besplatno je i kao takvo svima dostupno, ali toga na žalost često nismo svjesni.
Istraživanje provedeno na 2 000 ispitanih u Velikoj Britaniji posvećeno stvarima koje naš život čini sretnim dalo je očekivane rezultate. Sreća je besplatna, nju ne čine skupe krpice i nekretnine, već sitna zadovoljstva koja su nam svaki dan dostupna.
Dvadeset i dva posto ispitanih smijeh su stavili na prvo mjesto sretnih prioriteta, dok svega jedan posto manje je osvojilo uživanje u dobroj hrani.

Na trećem mjestu sretnih životnih sastojaka je zagrljaj, a na top 10 ljestvici također su osjećaj sunca na koži, čitanje dobre knjige, hodanje po plaži, ali i odlazak u krevet sa čistom posteljinom.
Među popularnijim sastojcima sreće je i gledanje zalaska sunca, pregledavanje starih fotografija i mirisanje svježe pokošene trave.

– Čini se da nas je kompliciran i stresan život koji vodimo potaknuo da se povezujemo sa stvarima koje su bitne. Obitelj, prijatelji i priroda je ono što nas čini sretnima i smirenima – pojasnio je Ralph Walker koji je proveo anketu.

Izvor: www.zdravaisretna.hr

Prijatelj vašeg uspjeha