Bez umora u jutro

Prije no što popijete tu jutarnju dvostruku kavicu razmislite i o ovim savjetima koje Vam predlažemo. Vrlo vjerojatno ste se ponekad prilikom ustajanja iz kreveta osječali kao da Vam je to najteža radnja koju ste taj dan radili?

Jutarnji umor je čest i kofein izgleda kao jedina pomoć. Ali možda i nije tako. Ispod te umorne osobe koja jedva prebacuje nogu na pod zapravo jest osoba koja ima mnogo energije u sebi.

Nemojte alarm stavljati na odgodu

Svako drijemanje nakon alarma neće biti poticajno za Vaše buđenje. Dakle umjesto da odgodite alarm na 5 ili 15 minuta stavite alarm na ono virijeme kada se zaista trebate probuditi.

Ugodite si

Odredite si desetak minuta za sebe i vježbajte, pročitajte nekoliko stranica omiljene knjige, otuširajte se, bit ovoga dijela jest da se osjećate dobro i zadovoljno. Što zadovoljniji budete bili, imati ćete više energije.

Izbacite jutarnju kavu

Da, lako za reći, teško za učiniti. Ali vaše tijelo zapravo treba hidraciju nakon cijelonočne dehidracije. Kako je kava diuretik neće Vašem tijelu dati ono što mu treba da bi pravilno počelo sa radnim danom. A svakako najbolja alternativa je čaša svježe vode.

Jutarnja pjesma

Izaberite pjesmu koja Vas zaista razbuđuje i koja Vam odgovara. Puštajte ju svako jutro i to će biti Vaša pjesma za buđenje. Slušajući glazbu u mozgu se aktiviraju kemikalije koje vas razbuđuju i potiču adrenalin.

Hlađenje

Nakon nekoliko minuta vrućeg tuširanja okrenite na hladniju ili ledenu vodu minutu ili dvije. To će razbuditi i najsporiju cirkulaciju. “Ljudi često odbijaju to činiti” kaže Bauman. “Ali probajte! To može biti izuzetno osvježavajuće.”

 Izvor: DobreVijesti

Prijatelj vašeg uspjeha