Češće se u životu zapitaj kako se osjećaš!

Češće se u životu zapitaj kako se osjećaš da obradiš s vremena na vrijeme sve ono što ti se događa, bilo dobro, bilo loše, da prođeš sve to da se jednoga dana ne nakupi previše toga pa da pukneš pred svim tim silnim teretom.

Kompas je to koji ti govori gdje si stigao, da li si još na pravom putu i na što se sveo tvoj život. Češće se u životu zapitaj kako se osjećaš da razriješiš sve one unutarnje gropove, da otkriješ logiku zašto se neke stvari neprestano ponavljaju, da bolje upoznaš sebe i da znaš što u budućnosti možeš očekivati.

Češće se u životu zapitaj kako se osjećaš da izvedeš na čistac stvari i situacije koje su prošle u nekoj magli, da vidiš tko je na tvojoj stani a tko nije, i jesi li dobre odluke donio. Češće se u životu zapitaj tko te voli, tko je prema tebi ravnodušan, a tko te ne može ni smisliti, da znaš kako ćeš svoje vrijeme u buduće rasporediti i kome ćeš se u potpunosti predati, pitaj se da znaš koga ćeš čekati, a pred kime ćeš se samo okrenuti i otići.

Potrebno je češće raditi tu unutarnju inventuru osjećaja da se lakše možemo nositi sa promjenama, promjenama ljudi u našem životu, promjenama prioriteta, promjenama svega što kroz njega prolazi. Potrebno je to da shvatimo da je velika razlika između odustajanja i shvaćanja da vam je nekih stvari u životu jednostavno dosta jer vidite da nikuda ne vode, jer se nakon njih osjećate samo prazni i neispunjeni, a ne možete razmijeti zašto i zbog čega.

Osjećaji sve govore! Zato se češće se u životu zapitaj kako se osjećaš jer kada prođeš puno razočarenja od ljudi, predstava dvoličnjaka, lažnih prijatelja i svega bespotrebnoga ostat će ti jako mali dio tebe koji može još vjerovati u budućnost i dobrotu dobih ljudi. Zapitaj se što eliminirati i vratiti na početak, zapitaj se prije nego se posuda napuni do vrha i osjećaji počnu odnositi sve sa sobom. Resetiraj svoj sustav i s novim danom započni ispočetka.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha