Cijeloga života vodiš neke svoje unutarnje bitke!

Cijeloga života vodiš neke svoje unutarnje bitke, preispituješ jesi li na pravom putu, kakvi su ljudi oko tebe, postoji li mjesto gdje se živi bolji život.

Cijeloga života pitaš se što bi bilo da si u jednom trenutku odlučio drugačije pa se neprestano vraćaš na to mjesto, gledaš kako je bilo, što bi bilo da je bilo drugačije i shvaćaš kako je ipak sve to besmisleno jer više ništa ne možemo promijeniti a onda kada si mogao nisi to htio.

Cijeloga života vodiš neke svoje unutarnje bitke, misliš da je tvoja istina jedina prava istina i da ti to daje za pravo da ulaziš u tuđe živote, kritiziraš i osuđuješ one koji ne žive kao i ti i one koji ne idu tvojim putem. Cijeloga života bježiš u neke svoje tišine a onda kada u njima počneš osjećati prazninu hrliš u susret ljudima s kojima te ništa ne vezuje, hrliš im da im se staviš na raspolaganje jer ne možeš podnijeti samoću neko duže vrijeme.

Cijeloga života vodiš neke svoje unutarnje bitke, misliš da je ostati smiren na životne turbulencije nešto što će ti doći samo od sebe a ne znaš da se za to treba izboriti, da se za mir treba učiniti sposobnim izbacujući iz sebe sve ono što ti ne treba i što te ne zaslužuje. Cijeloga živiš diviš se nekim stvarima koje zapravo nisu vrijedne divljenja a zanemaruješ stvari koje jedine imaju moć ispuniti te i učiniti sretnim.

Mnogo je tih bitaka koje cijeloga života vodiš i to je na kraju znak da si čovjek i da ti nije svejedno što se oko tebe događa a još više što se događa u tebi. Počni jednom odmicati se od onoga gdje se tvoja duša osjeća ugroženo i istrošeno a primicati se onome što te ispunja. Počni jednom zanemarivati bitke koje ti nisu potrebne a ulaziti u one koje jedine čine razliku u tvom životu. Tada ćeš vidjeti da sve one imaju nekoga smisla a to je da pripreme tvoj život za ono ljepše i bolje u njemu.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha