Čovjeku ponekad treba samo netko tko će ga saslušati!

Čovjeku ponekad treba samo netko tko će ga saslušati, netko kome će reći što mu leži na duši i ništa više.

Ne trebaju mu neki koji će donositi skupe poklone da zaboravi trenutnu bol, niti oni koji će se razbacivati samo sladunjavim i praznim riječima. Ne trebaju mu niti oni koji će davati bezbrojne savjete od kojih niti jedan nisu primijenili za situacije u kojima nikada nisu bili. Ne trebaju čovjeku oni koji će mu potvrđivati, pjevati mu hvalospjeve i dodvoravati mu se.

Čovjeku ponekad treba samo netko tko će ga saslušati, tko će biti s njime u trenutku kada mu je teško, tko neće gledati na sat i tko se neće samo jadati svojim problemima. Treba mu netko da ga utješi i da mu kaže da razumije njegovu bol, da pruži osmijeh i lagano stisne ruku. Čovjeku ne treba tu netko tko će nizati rješenja za njegovu situaciju jer rješenja može naći samo on, treba samo netko tko će ga razumijeti.

Čovjeku ponekad treba samo netko tko će ga saslušati bez da mu kaže: „dosadan si, ne vrti se cijeli svijet oko tebe, tvoji problemi su maleni u usporedbi s drugima“. Treba mu netko tko će mu pomoći izbaciti gorčinu iz njega, uputiti ga na njegove skrivene talente i pokazati mu koliko je život lijep. Treba mu netko tko će ga naučiti da ne uzima uvijek sve za ozbiljno na ovom svijetu jer na taj način neće daleko stići.

Čovjeku ponekad treba samo netko tko će ga saslušati, netko s kime će ponovno moći započeti vjerovati u dobrotu dobrih ljudi i pokazati mu da nakon svake kiše dolazi sunce. Ako takvu osobu već imate u svom životu onda ste neizmjerno bogati i naučite je cijeniti prije nego nebrigom i nepažnjom isklizne iz vašega života, jer takva osoba je neprocjenjivi dar. Potrudite se i vi postati takav dar drugima. U tome je sva ljepota života.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha