Čuda se događaju kada se otvorite životu!

Čuda se događaju kada se otvorite životu, kada unutarnji osjećaj koji vas plaši shvatite samo kao jednu iluziju i kada shvatite da sadašnjost nije samo vrijeme kao i druga vremena, već oblik života, jedini i postojeći.

Ne trebate mnogo znanja i informacija, knjiga i enciklopedija, trebate samo postati svjesni sebe u ovom trenutku, tijela koje diše i postati zahvalni u otkrivanju svih onih darova koji su vam darovani.

Čuda se događaju kada ste svemu nevažnom u stanju reći „ne“, ne prihvaćate ljude i stvari koje vas teroriziraju i uzimaju dragocjene trenutke već jednostavno dajete ono najbolje od sebe što možete pa tko prihvati neka prihvati.  Čuda se događaju kada prestajete biti rob svojih želja shvaćajući da neće svaka želja biti za vaše dobro. Kada uđete u svijet svojih emocija vidite da mnoge stvari tu ne razumijete, ali ih prihvaćate takvima kakvi jesu.

Čuda se događaju kada se prestanete žaliti. Tada shvatite da vam i nije tako loše kako ste mislili, i odjednom počnete pronalaziti razloge za život, odjednom pronalazite i snagu za koju ste mislili da je nemate, odjednom nalazite stotinu prilika za zahvalnost i počinjete uživati u njima. I odjednom se dogodi čudo, zadovoljni ste svojim životom bez da ste nešto posebno napravili, bez da ste nešto nesvakidašnje iskusili.

Čuda se događaju kada odgovorite na sukobe na drugačiji način. Počinjete shvaćati da ne morate svakom loncu biti poklopac, i da postoji onaj odlični osjećaj u vlastitoj koži kada ne morate ući u svaku raspravu jer ste nadišli polemike da dokazujete ego, jer ste prerasli potrebu da uvijek budete u pravu. Čuda se događaju kada shvatite da nije nemoguće gospodariti sobom, samo malo više volje, strpljenja i discipline. Ništa više, ali i ništa manje.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha