Čuda započinju kad tvoje vrijeme postane samo tvoje vrijeme

Čuda započinju kad tvoje vrijeme postane samo tvoje vrijeme, ne vrijeme tvoje prošlosti i budućnosti.

Ne vrijeme tvojih sumnja, strahova, malodušja, podcjenjivanja, izgovora, opravdanja, već doista tvoje vrijeme. Vrijeme u kojem ćeš najbolje odlučiti što ćeš sa svojim životom, bez pritisaka ljudi sa strane koji ti govore da moraš ovo ili ono. Ne vrijeme u kojem će te neke materijalne stvari toliko zarobiti da nećeš ništa raditi osim se njima zaokupiti, već samo tvoje vrijeme.

Čuda započinju kada sve vizije koje ste nekoć imali počinju dobivati svoj prostor i vrijeme. Često se čudimo zašto smo u nekom području neuspješni iako sve radimo da nam u životu krene. No odgovor je posve jednostavan; naše vrijeme je rasuto na bezbroj drugih stvari koje moramo napraviti, koje nam ponekad nameću neki gurui samopomoći i dok sve to napravimo za našu viziju nam ne ostaje baš mnogo vremena i prostora.

Čuda započinju kad počnemo živjeti iz prilika koje nam se sada nude, ne očekujući neke posebne prilike u budućnosti. Nažalost prilike koje su nam pred očima često podcjenjujemo i ne shvaćamo dovoljno ozbiljno. Čuda započinju kad shvatimo da rizik nije neko strašno čudovište koje nas vreba da nas uništi već druga strana našega života, ona unutarnja koja može biti ostvarena samo ako joj damo dovoljno prostora i vremena.

Čuda započinju kada se prestanemo bojati neuspjeha i shvatimo da se samo treningom i ozbiljnim radom možemo boriti protiv njega, kada shvatimo da male i svakodnevne pobjede u sasvim malim stvarima nisu tako male, jer u nama pripremaju prostor za nešto veliko. Čuda započinju onda kad tvoje vrijeme postane i vrijeme onih koje najviše voliš i koji vole tebe – tu ćeš najbolje osjetiti i upoznati ljepotu života i odlučiti joj se predati još i više.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha