Da bi uživao u životu nije ti potrebno puno imati, potrebno ti je znati!

Da bi uživao u životu nije ti potrebno puno imati, potrebno ti je znati, znati da je ovaj sadašnji trenutak jedino vrijeme koje imaš i da stvari koje sada imaš nisu grancija da će ostati tvoje u budućnosti.

Potrebno ti je znati da ti za sreću ne treba gomilati ljude i stvari oko sebe, nizati događanja, skupljati pobjede, jer sve to imaju neki u izobilju a opet se muče s osjećajem silne ispraznosti u životu.

Da bi uživao u životu nije ti potrebno puno imati, potrebno ti je znati da ti je potreban samo jedan prijatelj kojem ćeš u svako doba moći doći i reći što te muči, prijatelj koji će ti pokazati da se na njega uvijek možeš osloniti. Potrebno ti je znati da ukoliko nemaš ljubavi prema sebi sve će ti biti teško, svi ciljevi neostvarivi, svi ljudi naporni, sve prilike besmislene, svo vrijeme dosada koju nećeš znati čime ispuniti.

Da bi uživao u životu nije ti potrebno puno imati, potrebno ti je znati da sve što ti se dogodilo ima neki razlog i da možeš jedanko tako biti sretan i s onim lijepim ali i s onim teškim trenucima jer su te nešto naučili, otvorili ti oči, pomogli ti da bolje upoznaš sebe. Potrebno ti je znati da ne moraš biti kao drugi, imati iste stvari kao drugi, ići istim putevima kao drugi već ti tvoja osobna misija i njeno ostvarenje može biti ključ ispunjenja tvoje osobe.

Da bi uživao u životu nije ti potrebno puno imati, potrebno ti je znati da je sreća u tome da se na plašiš svoje slabosti, da ti se ne trebaju događati neke fascinantne stvari da bi bio zahvalan već da je dovoljno to što si živ, dišeš, imaš koga voljeti i netko voli tebe. Da bi uživao u životu moraš proći mnoge padove, doživjeti mnoga zatvorena vrata i odbijanja da bi na kraju shvatio da se snaga, ljepota i uživanje u život sječu preko teških stvari i iskustava koji su te tome naučili.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha