Da bi vaša duša živjela morate se odvažiti da je hranite!

Da bi vaša duša živjela morae se odvažiti da je hranite.

Lako je tijelo napuniti hranom i rast se zbiva sam od sebe. Ali za rast duše potrebno je malo više. Potrebno je da imate neki ideal kojeg ćete slijediti, prema kojem ćete se razvijati. To ne znači izgubiti samoga sebe u kopiranju drugoga već to znači slijediti stope velikih ljudi koji su prošli ovim svijetom i ostavili traga. To znači podignuti letvicu svojih sposobnosti i mogućnosti i tražiti od sebe najviše.

Za rast duše potrebno je da se uvijek odvažite govoriti istinu. Jednako tako i da tražite istinu od drugih. Veoma brzo upadamo u klopke licemjerja koje jedni drugima postavljamo, mislimo jedno, govorimo drugo, činimo treće. U takoj divljini odnosa naš život zaglavljuje u jednoj rupi umjesto da raste i razvija se. Umjesto da u odnosima odmorimo dušu, umara nas blizina drugoga i tražimo svoj mir i svoju samoću.

Za rast duše potrebno je odvajati vrijeme za druženje sa pozitivnim ljudima, onima koji nadahnjuju i vraćaju vjeru u vas same. Potrebno je shvatiti da vi niste vaš unutarnji glas, pogotovo onda kada njime počnu odjekivati samo negativne misli, jer sve to u njima je ono što ste naučili, ono čime ste se okružili. Možete nadići tu negativnost i spriječiti da se izgubite u priči vašega života koja je izmakla svakoj kontroli.

Za rast duše potrebno je da imate nekoga koga ćete ljubiti i tko će vas ljubiti. Nekoga kome ćete otvoriti sve ono što leži u nutrini vaše duše i kome ćete dati ključeve najskrovitijih svojih odaja ali i naučiti braniti ono vaše najdublje i najbolje. Potrebno je svakoga znati kome ćete taj dan učiniti boljim i ljepšim jer će se sve to u konačnici vratiti vama. I na koncu potrebno je da nikada od sebe ne odustate jer shvaćate koliko ste vrijedni, i da što god da vam se dogodilo uvijek možete izići kao pobjednik.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha