Da biste se približili svojim snovima naučite dnevno provoditi neko vrijeme u tišini!

Naučite dnevno provoditi neko vrijeme u tišini.

Zato ne bojte se povremeno izolirati od svijeta i ljudi, od sve tehnologije koja vas sa njima spaja, jer to je vrijeme obnavljanja vaše unutarnje snage, vrijeme retrospektive puta kojega ste prošli i sakupljanje snage za put koji je pred vama.  Slikovito rečeno vrijeme u tišini je poput udisanja zraka koji će vam trebati kada zaronite u more, zaronite u more različitih životnih izazova, poteškoća i briga, te živite od onoga zraka kojega ste akumulirali u sebi.

U tišini je izvor vaše najveće motivacije jer se povezujete sa svojim unutarnjim bićem. Ne trebaju vam različite bombastične parole koje ćete ponavljati da biste sebe uvjerili da ste nešto što već jeste. Ne trebaju vam uvijek ljudi koji će vam reći da vi to možete i da vjeruju u vas kada ste svijesni da su sve to možda samo fraze, ne sumnjajući u dobre namjere tih ljudi. Ne treba vam tisuću različitih podsjetnika zašto je važno ići naprijed, kada je to nešto posve logično i normalno.

Treba vam samo svakodnevna tišina, tišina da se kristaliziraju vaše misli, tišina da razaberete i prihvatite svoje osjećaje i poruke koje vam oni šalju i da se sve to poveže u jednu cijelinu. Treba vam vaš prostor u kojem ćete čuti što vam govori vaša dušu, prostor u kojem ćete proslaviti sve etape puta koje ste prošli i pripremiti se za etape koje slijede. Treba vam vrijeme koje će svemu ostalom vašem vremenu dati smisao i usmjerenje.

U tišini sve vaše uloge i ciljevi slažu se sami od sebe, ono što je prioritet tada vam tako glasno govori da to ne zanemarite. Koja god bila vaša uloga supruga/e, roditelja, zaposlenika, prijatelja ona tada dobiva svoje pravo mjesto u cijelini vašega života. Jednako to događa se i sa vašim ciljevima, oni prioritetni preuzimaju svoje mjesto i vi se posvećujete onome što je važnije. Tišina je naš kompas, onaj naš prostor života koje sve dijelove naše slagalice povezuje u jednu skladnu i smislenu cjelinu.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha