Daj najviše od sebe

Izvuci ono što leži skriveno u tvojoj nutrini, postani svjestan svojih mogućnosti i svoje snage, i idi za njima svim srcem „Pronađi svoj cilj.” „Živi svoj cilj.” „Budi svoj cilj.” Svima su nam dobro poznate ove fraze, gotovo da ih previše koristimo u ovome svijetu obilježenome pritiscima sa svih strana.

Nemoj dopustiti da se poruka o maksimalnom iskorištavanju tvoga potencijala, izgubi u ponavljanju. Otkrivanje svrhe, cilja, veoma je važno životno pitanje, a odgovor leži u iskrenu promišljanju o tome. Možda su ti rekli da u ovome svijetu ne možeš učiniti ništa. Pa, sve dok su tvoji talenti, resursi i sposobnosti neiskorišteni, tvoja je životna misija uzaludna. Otisni se na ovo putovanje i budi aktivan koliko god možeš. Ostavi trajni znak na svome životnom putu.

Rodio sam se bez udova, ali sam znao da u mojoj životnoj priči postoji nešto više. Vjerujući da iza svega postoji neki razlog, oslonio sam se na svoju nutarnju snagu, i na žarku želju da pronađem svrhovit život. Pokrenuo sam se kako bih dokazao da imam nešto vrijedno za ponuditi. Zaklevši se da ću ići protiv očekivanja svijeta i da neću ograničavati svoj potencijal, pronašao sam način da umnogostručim svoje darove. Možete samo zamisliti velike govornike, mirotvorce ili voditelje ljudskih prava, koji žive svrhovit život iz snova, ali takav može biti i onaj na koga nikada ne biste pomislili kao na pokretača najvećih promjena. Međutim, svrhu ne određuju samo velika postignuća. Jednostavan pozdrav starome susjedu svakoga jutra, ohrabrujući osmijeh ljubljenoj osobi koja trpi, ili štoviše, čovjek bez ruku i nogu koji se u ovome pesimističnome svijetu izborio za riječ, može dati smisao tvome postojanju. Upotrijebi svoje mogućnosti najbolje što možeš. Možda nikada nećeš saznati kakav utjecaj imaš na ljude oko sebe, ali time se ne bi trebao zamarati. Izvuci ono što leži skriveno u tvojoj nutrini, postani svjestan svojih mogućnosti i svoje snage, i idi za njima svim srcem. Budi otvoren za različite mogućnosti. Iskoristi svoj život najviše što možeš!

Nick Vujicic

Prijatelj vašeg uspjeha