Današnji dan nije samo vrijeme koji imaš, on je korak približavanja ili udaljavanja od tvoga sna!

Nemoj razmišljati o cijelom životu koji je pred tobom, razmišljaj samo o ovom malom djeliću koji je danas u tvojim rukama.

To je ovih par trenutaka što su već započeli i traže od tebe da se za nešto opredijeliš. Nemoj misliti o tonama energije koje će ti trebati da započneš i završiš sve poslove koji su pred tobom jer svi su oni samo jedna apstrakcija. Ponekad treba samo vjerovati da će biti dobro čak i kad nemaš cijeli plan pred sobom.

Nemoj razmišljati o cijelom životu koji je pred tobom, okupirat ćeš se tada samo brigama. Želja koju nosiš u sebi i odluka da je sprovedeš u djelo najveća je moć koju imaš. Ali ukoliko nisi predan disciplini brzo ćeš iz fokusa izgubiti svoj san a zarobit ćeš se onim nevažnim i nepotrebnim. Što u svom razmišljanju smanjiš vremenski doseg povećat ćeš u sebi moć da učiniš pred sobom potreban korak koji će proizvesti promjenu u tvom životu.

Današnji dan nije vrijeme i prostor koji imaš pred sobom, on je korak približavanja ili udaljavanja od tvoga sna. Zadivljujuće je ono što možeš učiniti kada preuzmeš odgovornost za oblikovanje svijeta po onoj mjeri u kojoj ga vidiš. Zatvorite vrata svoga života za ono što je prošlo, što ne vodi nigdje i što u vama budi samo negativne osjećaje jer ta će vas vrata uvijek mamiti a iza njih se zapravo više ne nalazi ništa.

Nemoj razmišljati o cijelom životu koji je pred tobom, nije toliko dug koliko misliš, a nije ni toliko dramatičan koliko se plašiš. To je jedna životna priča koja želi biti ispričana na najbolji mogući način a bit će ispričana samo ako budeš imao hrabrosti ići korak po korak i živjeti dan po dan. Nemoj se pomiriti s manje od onoga što možeš, a nemoj ni preuzimati više nego što možeš. Kada se pobrineš da ti današnji dan bude najbolji, svaki će ti dan biti takav.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha