Kada u dnu sebe osjetiš neku tugu, melankoliju ili neki slični osjećaj učini ovu stvar!

Kada u dnu sebe osjetiš neku bol, tugu, melankoliju ili neki slični osjećaj i ne pronalaziš načina da ničim odagnaš to stanje, ne očajavaj.

Skupi se tako čovjeku kada navikne gledati svijet reklama i televizije gdje svi izgledaju sretni i nasmiješeni i gdje su svi u nekim savršenim izdanjima gdje nema bolesti, problema, izdaja, i osamljenosti i čini se tako čovjeku da njegov život nije onakav kakav je želio i mogao da bude.

Nekada kada prođu sva slavlja i kada iz nekog kuta pogleda natrag ostaje tu puno neizrečenih i nedefiniranih osjećaja, ostaje hrpa neispunjenih želja a još više pitanja zašto se nije dogodilo onako kako je želio i zašto je od željenog života sve dalje iako je sve učinio da bude što bliže. Dogodi se to kada čovjek ostaje sam, kada se smire sve bučne zabave i kada pogledavši na svoj život vidi koliko su stvari drugačije nego što su bile.

Kada u dnu sebe osjetiš neku bol, tugu, melankoliju ili neki slični osjećaj daj tada oproštenje svima koji su te povrijedili, ne zato što su ga tražili nego zato što ti trebaš i tražiš mir. Oprosti sva ona zamjeranja i podcjenjivanja, oprosti sve krive poglede i prevare, oprosti nedostatak pažnje i brižnosti, oprosti ona guranja u tvoj život i tek kada svima oprostiš povuci se na osamu i vidjet ćeš da će nestati i tuga i melankolija i svaki nesretni osjećaj.

Treba se jednom odriješiti od svih lanaca kojima smo se vezali uz druge kroz podsvjesne i tihe odluke da im vratimo sve ono što su nam učinili i da napokon sami preuzmemo kontrolu nad svojim životom ne dajući im više prostora u našim mislima koje stvaraju sve one nesretne osjećaje. Tada će se isprazini sav onaj nemir iz nas a unutar naše duše osjetit ćemo mir, mir od kojega ćemo svoj život moći graditi ispočetka.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha