Dok vodiš računa o tuđim osjećajima, pitaš se da li netko vodi o tvojima?

Dok vodiš računa o tuđim osjećajima, pitaš se da li netko vodi o tvojima?

Pitaš se kada u svojim teškim trenucima shvatiš kako suze u tvojim očima jedva tko primjećuje, kako tvoj zadrhtali glas neke tjera samo na tihi podsmijeh, i kako svaki tvoj prijedlog na koncu završi u košu za smeće. Pitaš se pazi li tko na tvoje osjećaje kada ponudiš drugome svoje rame za plakanje, svoju pomoć i blizinu, a na kraju dobiješ samo izdaju i hladnoću.

Dok vodiš računa o tuđim osjećajima, pitaš se da li netko vodi o tvojima? Prebireš riječi da ne bi nekoga povrijedio, a onda bez ikakvog razloga budeš zasut silom najtežih povreda. Ne ističeš svoje uspjehe da se ne bi netko u tvojoj blizini osjetio manje vrijednim, a onda doživiš čitav niz pogleda s visoka, kada netko nešto napravi i počne se smatrati važnim. Daješ prilike onima koji pogriješe, ali kada ti pogriješiš, nema nikoga tko bi ti ponudio makar jednu šansu da se ispočetka dokažeš.

Dok vodiš računa o tuđim osjećajima, pitaš se da li netko vodi o tvojima? Da li ikome znači to što si sam, što nemaš podrške u svojim snovima, i što kada gubiš nemaš nikoga kome bi povjerio svoju bol da te makar malo utješi. Pitaš se kada u teškim trenucima ne dobiješ poticaj da izdržiš i shvatiš koliko je ljudima tu tebe stalo. Pitaš se kada nakon svake svoje dobivene bitke gledaš lažna lica koja ti se umjetno smiješkaju i plješću, a zapravo ti zavide na tvojoj pobjedi.

Dok vodiš računa o tuđim osjećajima, pitaš se da li netko vodi o tvojima? Pitaš se da li je istina da nam život vraća sve ono što dajemo i zašto je ljudima iskrena i otvorena srca u ovom svijetu teže nego drugima? Pitaš se zašto ti ne možeš biti drugačiji? I pokušavaš to biti – ali opet ti ne ide. Ne ide ti – jer si velik, jer ne možeš glumiti osjećaje, jer se ne možeš pretvarati da si nešto što nisi. No jedino što možeš je očvrsnuti od svega toga i ostati svoj ne pokleknuvši pred nikim i ničim.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha