Dopuštate li životu da vas iznenadi?

Mi odlučujemo što ćemo sa svojim životom

Mnogi se tuže na jednoličnost života. Tako se mnogi žale: Svaki dan nam je monoton i život u cijelini dosadan. No, ne mora biti tako? Koliko smo otvoreni za nova iskustva? Koliko smo spremni kročiti putevima kojima još nismo kročili ili još nitko nije kročio? Na nama je odluka!

Činiti, a ne samo planirati

Mnogi će danima planirati, maštati, zamišljati, a ništa neće učiniti od toga što su planirali. Planiranje nije loše, štoviše, ono je put prema boljoj budućnosti, ali ako samo na njemu ostane, opet ništa nismo učinili. I namanji pokret, najmanja akcija bolja je od samoga čina mašte.

Ne moramo imati sve pod kontrolom

Svi mi želimo biti sigurni u ono što činimo, želimo do u tančine znati posljedice svih svojih odluka. Ukoliko to nismo u mogućnosti tada zastajemo i čekamo. No, ne moramo uvijek imati sve pod kontrolom i ne možemo, dovoljno je da budemo svijesni svojih odluka i čina, a život će učiniti svoje.

Granice su relativne

Tijekom odrastanja postavili smo ili su nam drugi postavili granice do kojih možemo i moramo ići. Ponekad sa čežnjom gledamo na ljude koji su prekoračili te granici, i učinili nešto nevjerojatno, nešto što se čini nemoguće. Upravo to možemo i mi, ukoliko preispitamo i nadrastemo svoja stara uvjerenja.

Živi se samo jednom

Jedan od razloga zašto su naši životi često jednolični i prazni jest taj da nismo svjesni da živimo samo jedan život. Kao da ćemo opet dobiti drugu priliku da popravimo stvari i učinimo nešto što prije nismo učinili. Dobili smo priliku, to je današnji dan, druge prilike nema, niti ćemo je dobiti.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha