Dopustite životu da vas iznenadi

Život postaje monoton kad uvijek sve mora biti po vašem

Planirati budućnost je dobro, ali je još bolje ostaviti malo prostora da se dogodi nešto neočekivano. Koliki se ljudi ubijaju stresom samo iz jednog razloga: vanjske okolnosti moraju se poklapati sa njihovim očekivanjima. Upravo ta očekivanja nekada ubijaju mnogo bolje mogućnosti života.

Ne morate imati sve odgovore

U redu je ne razumijeti zašto se sve događa tako kako se događa. Ponekad iskonstruiramo cijelu križaljku razloga zašto se nešto baš tako dogodilo kako se dogodilo pa ostajemo zbunjeni kada vidimo da smo pogriješili. Svijet je veći od nas, i nikada ga dokaja nećmo u potpunosti razumijeti.

Unutarnji mir je mnogo važniji od toga da budete u pravu

Što smo sve spremni učiniti kako bismo dokazali da smo u pravu, da su naši stavovi jedini ispravni, a tuđi pogrešni. Spremni smo uništiti vlastiti mir i sreću da bismo nekome dokazivali nešto što on u sebi nikada neće prihvatiti. Ima li to ikakvoga smisla? Dakako da nema.

Gledajte u drugima ono što mogu biti a ne ono što jesu

Jedan od razloga zašto su naši međuljudski odnosi slabi jest taj što druge definiramo samo njihovim trenutnim ponašanjem. Kada bi tako i nas drugi definirali sigurno bi kod mnogih brzo izgubili mnoge šanse. Nekada dajući drugoj osobi šansu dajete se sami sebi. Prepoznajte te trenutke!

Uvijek se nadajte

Najbolji način da nas život iznenadi jest nadati se u bolju budućnost. Ukoliko samo gledamo pesimisički nećemo iskoristiti niti jednu priliku koja nam se pruža, a sigurno je da ih i u najmračnijim razdobljima ima mnogo. Nadati se znači dopustiti životu da nas iznenadi. On to i hoće.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha