Drugačija perspektiva

Nаkon nevjerovаtne i besprijekorne igre, poznati Argentinski igrač golfа Roberto Vincenzo osvojio je prvu nagradu na turniru. Po prijemu pehаrа dаo je medijimа krаtаk intervju, а zаtim otišao na kratko do klupskih prostorija, uzeo svoje osobne stvari i uputio se prema parkingu gdje mu je auto bio parkiran.

Tu mu priđe neka žena. Nakon što mu je čestitala na uspjehu, u kratkim crtama mu ispriča, kako ima tek rođenu bebu koja je jako bolesna i kako joj doktori traže mnogo novca za njeno liječenje, a ona sama nema ta sredstva i ne može da svome djetetu priušti to liječenje. Zbog toga joj je dijete odumiralo svakog dana pred njenim očima i sve više se bližilo smrti.

Priča nepoznate žene mnogo je dirnula Vincenza. On istog časa gurnu ruku u džep i izvadi iz njega čekovnu knjižicu i potpisa ček na veći dio od sume koju je dobio na turniru tog dana. Pruži ženi ček i reče joj: – Nadam se da ćeš provesti još mnogo dobrih dana sa svojim djetetom.

Nedelju dana kasnije, dok je Vincenco ručao u klubu, priđe mu je jedan od članova golf kluba i reče:

– Momak sa parkinga mi je ispričao kako je prethodnog tjedna, nakon što ste osvojili turnir, do vašeg auta došla neka žena i kako ste razgovarali.

– Da, – odgovorio je Vincenzo. Šta tu ima čudno?

– Da, razumije se da nije čudno, – zbunjeno reče taj čovjek. Ali treba da vam kažem nešto. Ta žena je varalica. Ide do bogatih i poznatih ljudi kao što ste vi, priča im srceparajuće priče o tome kako ima bolesno dijete kojem treba skupo liječenje, a koje ona ne može da mu priušti i tako uspijeva da izvuče prilično velike sume novca. I kako sam shvatio, i vas je na isti način uspjela da prevari.

Vincenzo ga pogleda sa nepovjerenjem pa upita:

– Hoćeš da mi kažeš, da ustvari ne postoji nikakva beba koja umire?

– Točno tako – potvrdi taj čovjek. – Ne postoji takvo dijete, sve je jedna velika laž.

– Sjajno! Pa to je najljepša vijest koju sam čuo ovaj tjedan!

 

Prijatelj vašeg uspjeha