Društvene mreže ipak ne ubijaju društveni život

Svi koji tvrde da Facebook, Twitter i ostale društvene mreže loše utječu na naše društvene živote mogu odahnuti. Studija “Social Mythbusting” provedena od strane ExactTargeta i CoTweeta, naime, pokazuje da virtualne mreže ne utječu negativno na susrete licem u lice.

Istraživanje je provedeno u dvije faze. Prva se sastojala od fokus grupe u kojoj su sudjelovale 44 osobe s ciljem utvrđivanja motiva zbog kojih se korisnici povezuju s ljudima i markama na internetu. U drugoj fazi je proveden upitnik u SAD-u na uzorku od 1506 osoba starijih od 15 godina.

Predrasuda da se zbog Facebooka ljudi manje druže u “stvarnom životu” u istraživanju nije potvrđena. Oko 27% ispitanika tvrdi da je porastom aktivnosti na Facebooku poraslo i njihovo druženje s prijateljima uživo, dok samo 13% ispitanika tvrdi da se zbog društvenih mreža manje viđa s prijateljima. Kod Twittera su brojke još jasnije – 46% korisnika se češće, a samo 7% rijeđe nalazi s društvom. Istovremeno, većina korisnika Facebooka (60%) i Twittera (46%) navodi da društvene mreže nisu utjecale na njihove navike i aktivnosti u društvenom životu.

Zanimljivo je i istraživanje koje je provelo poduzeće Vitrue o tome kada smo najaktivniji na Facebooku. Rezultati pokazuju da se najveći intenzitet korištenja postiže radnim danom oko 11, 15 i 20 sati, pri čemu smo najaktivniji srijedom u 15 sati. Najmanje vremena na Facebooku provodimo nedjeljom.

Izvor; http://metro-portal.hr/

Prijatelj vašeg uspjeha