Emocionalna inteligencija – potraga za odgovorom – 1.dio

Razna mjerila u poslu se stalno mijenjaju. U današnje vrijeme, kad je stupanj dinamičnosti vrlo visok, vrijeme nam postaje sve dragocjeniji resurs, jer ga nikad nemamo dovoljno.Posljedica toga je da imamo sve više i više obaveza za obaviti u kratkom vremenu.

Zaključujemo, da nam za uspješnost nisu bitna više samo inteligencija, naobrazba i stručnost, već i stav prema sebi i prema poslu. Iz svog iskustva mogu reći da jeste to tako, jer sami sebi možemo znatno podići kredibilitet, ako imamo dobar stav prema sebi i prema poslu. Ali isto tako trebamo biti svjesni da u vrlo kratkom vremenu možemo i nisko se spustiti po toj famoznoj ljestvici kreditibilnosti. To možemo učiniti tako da izigramo nečije povjerenje. Mislim da se tu može dodati i snalažljivost i motivacija. Želim reći, da ako imamo volje, tada ćemo uvijek pronaći vremena i načina da učinimo što god da želimo i zamislimo. Ponekad i mi sami možemo utjecati na druge ljude, uvjeriti ih u neke stvari i motivirati. Ovdje isto tako mogu reći da sam već mnoge ljude uspio motivirati i staviti ih na neki put za koji sam uvjeren da je puno bolji od onog kojim su oni koračali. Mnogi su mi već sada zahvalni i dive se mome razmišljanju, dok će mnogi drugi još biti zahvalni. Svaka osoba ima mogućnost da jednog dana postane nenadmašiv radnik tj. stručnjak (Samo što mnogi toga nisu ni svjesni , a neki jednostavno ne žele ulagati u sebe i izgraditi se. Lijeni su i to će ih jednom skupo stajati, samo što će tada već biti kasno.)

U današnje vrijeme, mnogim poslodavcima više nije bitna akademska naobrazba, već se traže i gledaju dodatne intelektualne sposobnosti, tehničko znanje te neke još vještine potrebne za obavljanje nekog posla. I da sad još napomenem, u današnje vrijeme iznad svega do sada nabrojanog, jako se obraća pažnja na neke osobne kvalitete, kao što su inicijativnost, empatija, prilagodljivost i uvjerljivost. Kao dokaz za to nam je cijela IT sekcija. Ovo jako dolazi do izražaja u velikim IT kompanijama. Bitno je biti svjestan da uvijek treba biti spreman na sve, jer nikad ne znamo kad nas netko ocjenjuje ili proučava. Uspješnost i produktivnost neke osobe može ovisiti i o ozračju skupine u kojoj se osoba nalazi, tj. može ovisiti o podržanosti od strane te skupine. To sam napisao zato što sam prije opisao zašto smatram da je bitno da utječemo na druge. Mislim da je bitno da znate da maksimalni učinak možemo izvući tako da postignemo sinergiju najboljih talenata među osobama s kojima raspolažemo. Ovo je bitno za znati ako imamo ambicije jednom biti vođa. Dakle, o čemu zapravo ja pričam?

Cijelo vrijeme se motam oko osoba, pokušavam opisati i odrediti što bi to bio dobar karakter tj. dobra osobnost, te govorim o društvenom umijeću i kompetenciji. Zapravo sve to spada pod pojam emocionalne inteligencije. Ja, ako jednog dana budem u ulozi poslodavca, a nastojanja mi jesu takva, nikad od potencijalnog zaposlenika neću tražiti prosjek ocjena sa fakulteta, već ću tražiti konkretno korisno znanje te primjere dosadašnjeg rada. Žalosno je što sam do sada se i sam imao prilike uvjeriti da mladi ljudi konkretno korisno znanje još i dan danas, kad se toliko hvalimo koliko smo napredovali, moraju steći sami. A to su u mogućnost učiniti samo oni koji nisu lijeni, koji su spremni na odricanja, te oni koji imaju više volje nego prosječan čovjek u nastojanju da ostvari neki svoj cilj. Ako jednog dana namjeravamo postati uspješni vođa, mislim da za početak trebamo preispitati sami sebe. Trebamo si postavit pitanja kao što su: Kako se nosimo s vlastitim problemima? Kako se slažemo s drugima? Kako se ponašamo u grupi? Bitno je ispitati se kako se ponašamo u grupi,jer smatram da je danas nemoguće realizirati rješenje nekog kompleksnog problema, tj. zadatka bez nekakvog rada u grupi, tj. u kompetentnom timu. Na kraju krajeva, trebamo se preispitati, kakvi bismo mi bili vođe.

Za poslovni uspjeh, po meni je vrlo bitno biti emocionalno inteligentan. Bitno je odvojiti se, tj. izdvojiti se od većine. Zapravo je bitno uzdići se, proći granice i uvijek biti spreman prilagoditi se. Čovjek je u mogućnosti proći trenutne barijere tako da ih pomiče prema gore. Što si granice postavimo više, to smo u stanju više postići i učiniti. To su moji principi. Iako mnogi tvrde da se čovjek može preopteretiti, da mu konstantno velika količina zadataka, odgovornosti i problema, te brige mogu štetiti na zdravstveno stanje. Ja sam uvjeren, tj. moja su uvjerenja da je to nemoguće ( barem u mome slučaju). Smatram da je takvo mišljenje da nam takvo nešto može narušiti zdravstveno znanje upravo jedna od tih barijera običnim ljudima koji nemaju dovoljno motivacije za postizanje nekakvog uspjeha. U literaturi koju koristim se spominje, da je emocionalna neprilagođenost upravo mišljenje, da je kompetencija samo zbroj stručnih znanja i ništa više. Kao rezultat nekih istraživanja došlo je do zaključka, da je IQ ( stupanj inteligencije ) tek drugi po važnosti za nenadmašan rad, nakon emocionalne inteligencije. „Od davnine postojeći centri za emocije u mozgu kriju u sebi vještine potrebne za uspješno vladanje sobom, kao i za društvenu prilagodljivost.“ – nastavlja se…

Srećko Sović
korištena literatura: Emocionalna Inteligencija u poslu – Daniel Goleman

Prijatelj vašeg uspjeha