Emocionalna inteligencija: Potraga za odgovorom – 2.dio

Ako za nekog kažemo da je emocionalno inteligentan, to ne znači odmah, da je on ljubazan. To je kriva pretpostavka. To je zato, što se ponekad trebamo suprotstaviti drugim osobama koje ne žele prihvatiti očitu ali neugodnu istinu. Isto tako, ponekad nam treba i ako želimo neka svoja uvjerenja za koja smatramo da su dobra, nametnuti drugima, koji ih i ne žele samo tako lako prihvatiti, kao zdravo za gotovo, mogli bismo to tako reći.

Ako ste propustili prvi dio, možete ga pronaći ovdje.

Emocionalna inteligencija nam pomaže kod kontrole osjećaja, da ih iskazujemo ( iskoristimo ) na prikladan i učinkovit način. Zapravo, na emocionalnu inteligenciju možemo gledati i kao na alat koji omogućuje ljudima da zajedno radeći bez problema mogu napredovati do zadanog zajedničkog cilja. Zanimljivo je i to da ne postoji razlika između emocionalne inteligencije kod muškaraca ili pak one kod nježnijeg spola.

Za emocionalnu inteligenciju, sa sigurnošću mogu tvrditi, da se proporcionalno povećava s iskustvom koje neka osoba posjeduje. Dakle, što neka osoba ima više stečenog iskustva, to ta osoba ima i viši stupanj emocionalne inteligencije. Emocionalna inteligencija nije nešto sa čime se čovjek rodi, već nešto što svaki čovjek cijelog svog života treba graditi i razvijati. Spoznao sam, proučavajući literaturu, da postoji i staromodni naziv za proces razvijanja emocionalne inteligencije, a zove se: sazrijevanje.

U životu je bitno ponašati se što racionalnije i pokušati što više ubrzati vlastitu produktivnost. To je upravo ono što je usko povezano s prije spomenutim pomicanjem barijera. „Danas se sposobnosti upravljanja vlastitim osjećajima, dobra komunikacija na sastancima, te sklonost timskom radu i vođenju projekata – iskazuju i računaju – više nego ikad.“ Mislim da trebamo biti svjesni toga da svako novo inovativno rješenje zahtijeva još višu razinu emocionalne inteligencije od sadašnje razine. Danas je bitno biti konkurentan i pobjeđivati. Možemo reći, da danas sve više dolazi do izražaja bitnost vještina kao što je izgradnja tima i prilagođavanje promjenama, a do sad su one bile zanemarene. „Novi izazovi zahtijevaju nove talente.“

Danas je bitna osobina primjena raznolikosti. Upravo ta osobina bi mogla biti ona koja bi nam mogla poslužiti kao odskočna daska od mase i njihovog ne toliko inovativnog i nezanimljivog rada. Danas je već vrlo poznato da nitko više nema stalno, tj. zajamčeno radno mjesto. Nitko nigdje više nije siguran. Koliko to nije dobro, toliko to ima i dobrih osobina. Dobre strane toga su da nastojimo biti što bolji i pobijediti druge. Tu dolazi do izražaja onaj primitivan poriv za natjecanjem, pobjedom i preživljavanjem. On nam omogućava da postignemo i dođemo do što boljih karakteristika. Ti uvjeti ljudima zadaju određenu razinu straha. Tu nam opet dolazi do izražaja emocionalna inteligencija, jer pomoći nje možemo tu emociju staviti pod kontrolu. Svi znamo da je mala količina straha dobra jer postajemo pažljiviji, imamo i tu malu dozu adrenalina koja nam omogućava da djelujemo brže. Suprotno ovome, svi znamo da ako se prepustimo strahu, i on prevlada, da tada možemo stvoriti samo još više problema, ući u stanje panike i na kraju propasti. Dakle, bitno je u svakoj situaciji ostati pribran i svjestan događanja oko nas, te je isto tako bitno da mi uvijek vladamo novonastalom ili bilo kojom drugom situacijom.

Srećko Sović

Korištena literatura: Emocionalna Inteligencija u poslu – Daniel Goleman

Prijatelj vašeg uspjeha