Energiju koju netko ulaže u svoje snove netko drugi ulaže u svoje strahove!

Energiju koju netko ulaže u svoje snove netko drugi ulaže u svoje strahove.

Vrijeme koje netko koristi za razvoj svojih talenata i sposobnosti drugi ulaže u brojne sumnje da u tome ne može biti dobar. Snagu kojom se netko služi u rješavanju svojih problema i suočavanju sa njima, drugi ulaže u bijeg od svijeta i života. Ista energija, isto vrijeme i ista snaga, a svatko je koristi za druge stvari. Eto, po tome se razlikujemo.

Vjera s kojom netko pristupa svakom novom danu i izazovu, osobi i situaciji, netko drugi koristi je za povlačenje u sebe, zatvaranja ili fanatizam. Riječi s kojima se netko služi da bi se približio drugima i izgradio odnos, nekome drugome su razlog da se udalji od njih i prekine svaku vrstu komunikacije. Osmijeh s kojim netko otkriva ono najdublje u sebi, svoju dušu, nekome drugome je sredstvo da tu istu dušu sakrije od drugih.

Ista energija, isto vrijeme i ista snaga koristi nam da razvijemo svoj potencijal i dosegnemo svoj maksimum, ali s druge strane i otvara mogućnost da se potpuno uništimo. Ne određuju to okolnosti, sudbina, kretanja zvijezda, drugi ljudi na kojih često svaljujemo krivnju kada nije kako smo očekivali. Mi smo oni koji na kraju moramo preuzeti odgovornost za svoj život i shvatiti da sve što imamo i jesmo u konačnici jest naših ruku djelo.

Jednom kada na svoj život budemo pogledali unatrag promatrat ćemo ga u ostvarenja svojih žuljeva i prolivenih kapljica znoja i krvi koje smo za vrijednu stvar žrtvovali. S osjećajem zahvalnosti i ispunjenja ostat će u lijepoj uspomeni sve ono što je bilo i prošlo. No ukoliko nismo odlučili svoju energiju, vrijeme i snagu ulagali u nešto vrijedno, već samo u strahove i sumnje pitat ćemo se što nas je koštalo da smo to bar pokušali. Imali smo mogućnost stvoriti nešto veliko i nezaboravno, a nismo je iskoristili.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha