Zašto još nisam izgubio duh?

Zato što vjerujem da svakoga dana moram nastaviti tamo gdje sam jučer stao, a jedino mjesto gdje mogu malo otpočiniti i zaustaviti se jest ostvareni cilj.

Zato što svakoga dana želim nešto novo naučiti, neko novo mjesto obići, neko poznanstvo produbiti, neko novo isksutvo po prvi put doživjeti.

Zato što znam da je život put koji nije uvijek lagan i ako želiš doći na mjesto gdje nitko nije bio, moraš učiniti stvari koje još  nitko nije učinio.

Zato što znam da je sve ovo što vidim samo vanjština svega, i shvaćam da ona nema snagu činiti one velike i važne promjene koje se događaju unutar nas.

Zato što znam da je strah toliko jak ali i znam da mogu biti jači od njega, ako imam cilj koji me pokreće i smisao koji iza svega toga stoji.

Zato što sam otkrio da ako ne uspiješ prvi put, imaš prilike pokušati drugi, a ako i tada ne uspiješ imaš onoliko prilika koliko misliš da ih imaš.

Zato što sam otkrio da nema poraza ukoliko se sam ne odlučiš na njega, i jednako tako da nema pobjede ukoliko se sam ne odlučiš na nju.

Zato što sam shvatio da sam odgovoran za ono što činim, kao što sam i odgovoran za ono što ne činim, i da mi tu nitko ne može pomoći.

Zato što otkrivam da svijet još ne razumijem u njegovoj suštini i neću se smiriti sve dok mi neke stvari ne budu jasne, koliko god za njih trebalo učenja, vremena i energije.

Zato što shvaćam da se ne moram brinuti za cijelu budućnost koja je preda mnom, potrebno je da ne izgubim duh samo ovaj dan, i ako u tome uspijem uspio sam u svemu.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha