Evo zašto su naši međuljudski odnosi poput igre!

Sjetimo se što nam je značila igra i kako smo se igrali kada smo bili djeca.

Upravo su naši međuljudski odnosi poput te igre. Nekada u igru pozivamo druge, a nekada smo mi oni koju su pozvani od strane drugih. Ponekad se nećkamo da li da prihvatimo poziv, da na kraju oni koji su nas zvali odustanu od poziva i nastave se igrati bez nas. Možda smo željeli pokazati da imamo drugog posla, da nemamo vremena da se bavimo tim stvarima, a nekada jednostavno želimo dati do znanja da smo jednostavno nadrasli tu igru, odnosno nadrasli taj odnos. Kako god bilo često na kraju požalimo što nismo prihvatili poziv i ušli u jednu novu avanturu života.

Naši međuljudski odnosi su poput igre. Kada prihvatimo nečiji poziv i uđemo u igru, doista u početku nam to bude zabavno, jer nam sve biva novo, ali nakon nekog vremena počinjemo se dosađivati, ali iz pristojnosti prema drugima odbijamo izaći iz igre, te time mučimo sebe, a možda i druge. Nekada se u igri toliko zaigramo da kažemo o sebi ono što nikada ne bismo rekli izvan nje, a nekada toliko toga saznamo o drugome, da odlučimo započeti graditi jedan dublji odnos s njime.

Naši međuljudski odnosi su poput igre. Ponekad se igramo s jednom osobom, a zapravo bismo željeli biti s drugom osobom, koja nas nažalost ne poziva u svoju igru. I tako s čežnjom gledamo u nju sve dok nas napokon ne pozove, te bez razmišljanja ostavljamo osobu s kojom smo se igrali, kao da među nama ništa nije bilo. Na sreću neznajući možda se jednako tako drugi igraju s nama, igraju samo zato što se ne mogu igrati s osobom s kojom se žele igrati.

Naši međuljudski odnosi su poput igre. Ne znamo kada će se tko uključiti u našu igru i kada će se tko isključiti iz nje. Ne znamo tko nas vara, a tko je iskren u igri. Ne znamo ni koliko će vremena trajati naša igra, ni kada će doći trenutak da ona prestane. Jedino što znamo je da kada istinski igramo da istinski uživamo u sadašnjem trenutku, ne razmišljajući o tome što će biti u budućnosti, ili što je bilo u prošlosti. Štogod bilo – uživajte u igri života s vama dragim osobama!

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha