Gdje i kako podvući crtu u životu?

U životu je nakon nekog vremena dobro podvući crtu. Crta govori da je vrijeme da se neke stvari promijene, da neke stvari više neće biti kao prije. No tu crtu treba ozbiljno shvatiti jer u protivnom ona nema smisla. Štoviše ako je neozbiljno shvatiš donosit ćeš odluke koje se nikada neće provoditi u djelo. Zato napravit crtu!

Odluči da se nećeš baviti negativnim ljudima

Dosta ti je tvojih negativnih misli, još kada se s njima udruže negativni ljudi to je prava kombinacija za poraz. Ne dopusti da nečije frustracije oblikuju tvoj dan. Pronađi zahvalne ljude, ljude koji duboko cijene život, a ne one koji se na svaku malenkost žale na njega. Kada podvučeš tu crtu pomoći ćeš i tim ljudima, jer će se i oni početi pitati što se to s tobom događa i zašto sve to činiš.

Odluči da se nećeš baviti negativnim mislima

Dosta ti je negativnih situacija koje ti život donosi, još kada bi na njih slagao svoje negativne misli tada se nikada ne bi mogao izdići iz blata negativnosti. Shvati da si gospodar svojih misli, one nisu gospodar tebe. Ako se odlučiš graditi bolju budućnost okretnut ćeš se pozitivnim mislima, no ukoliko se odlučiš ukopati na mjestu, dovoljno je da se prepustiš negativnim mislima. Dalje od njih!

Odluči da se nećeš baviti izgovorima

Odlučiš vježbati a onda se predomisliš i kažeš da ćeš početi od idućeg mjeseca. Odlučiš se na učenje novoga jezika a onda kažeš da uvijek ima vremena za to. Izgovori su tihe ubojice tvoje bolje budućnosti jer uvijek nađu razlog zašto se neke dobre i pozitivne stvari bolje uhvatiti kasnije nego sada. Umjesto da izgovori kroje tvoju budućnost, prekroji ti njih.

Odluči da nećeš razmišljati o tuđim očekivanjima

Zašto uvijek razmišljaš što će drugi pomisliti ili reći na neki tvoj novi plan. Zar ga ne možeš sprovesti u djelo bez da se nepotrebno zamaraš tuđim očekivanjima. Ta očekivanja postoje samo u tvojoj glavi jer kada njima i kažeš svoje planove vidjet ćeš da je njima njihov život na prvom mjestu, a ne tvoj. Okreni se sebi jer živiš život sa svojim željama i potrebama a ne sa tuđim.

Odluči da se nećeš baviti svojim strahovima

Doista nije laka ta odluka ali jednom i to područje treba početi čistiti. Zašto su strahovi tako snažni? Jer im pridajemo veliku moć, jer se u svojim mislima neprestano bavimo njima. Reci sebi da nećeš imati vremena za svoje strahove jer ti je potrebno vrijeme za pametnije stvari. Bitku sa strahovima je važno početi, a jednom će i doći njen kraj ako budeš dovoljno uporan i snažan.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha