Kada god vam je teško postanite nježni prema sebi!

Kada god vam je teško postanite nježni prema sebi, možda ste to zaboravili zbog težine života koja se s godinama povećala.

Umjesto da se dodatno kažnjavate budite sebi podrška. Kada vam je teško zavirite u sebe i pogledajte koja su se sve svjetla pogasila a onda vratite ono što vam nedostaje; svjetlo vjere, strpljenja, snage, nade i ostala. Kada god vam je teško pogledajte u očekivanja koja ste postavili, možda vidite koliko su velika i koliko je njihove neispunjenje krivo što ste takvi prema sebi.

Kada god vam je teško u redu je da vam je svega dosta ali nije u redu da odustanete od sebe i onoga u što ste htjeli pretvoriti vaš život. Kada god vam je teško pogledajte koliko je privida ušlo u vaš život, farse u međuljudskim odnosima i odstranite sve ono što nije istina. Kada god vam je teško pogledajte gdje je uzrok vašeg bola i možda u vašoj vlastitoj osobnosti i vašem karakteru vidite to za što ste mislili da je krivac netko drugi.

Kada god vam je teško oprostite nekome tko nije zatražio oprost za svoje pogreške i možda se vaše srce oslobodi onoga taloga koji je doveo do stvaranja tako užarene situacije. Kada god vam je teško pogledajte koliko je luksuz imati kraj sebe nekoga tko će vas razumjeti, stisnuti vam ruku, pokazati vam svjetlo na kraju tunela i svojom vas prisutnošću podsjetiti da niste sami i da ćete s njime sve lakše prebroditi.

Doći će takvi trenuci ali oni su tu da promjene vaš život, da pronađete smisao u stvarima za koje ste nekoć mislili da su tek neki privjesak u vašem životu. Doći će takvi trenuci i ne samo jedanput, već više puta u jednom danu, ali na vama je da ostavite nepoljuljanom vjeru u život jer kada jednom to dovedete u pitanje i kada se previše približite rubu može za sve biti kasno. I na koncu kada god vam je teško naučite biti jači od toga!

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha